Digidexo.com

Hva Vitamin kan du ta for sunt hår?

Vitaminer og mineraler er viktig for vakkert hår, hud og negler. Men, er det spesifikke vitaminer som spiller en stor rolle i hvor sunt håret ditt er. Vi bør få de fleste av våre næringsstoffer fra hele matvarer som frukt og grønnsaker, men å ta et vitamintilskudd kan gi kroppen din ekstra næringsstoffer som kan være mangler i kostholdet ditt. Sørg for å spise en godt balansert kosthold i tillegg til å ta kosttilskudd.

Protein

Protein er et vesentlig byggesten for kroppen fordi håret består av protein. Aminosyrer og proteinrik mat som kylling, bønner og soya er alle veldig bra for håret ditt. En annen utmerket protein er Spirulina. Spirulina er en blå-grønn sjø alger som inneholder høye nivåer av protein og andre vitaminer.

Betakaroten

Betakaroten er et viktig vitamin for sunt hår. Beta-karoten kan bli funnet i frukt og grønnsaker. Gulrøtter er lastet med beta-karoten i tillegg til kalsium og andre vitaminer. Beta-karoten forbedrer hår helse fordi kroppen konverterer det til vitamin A, som benyttes til å opprettholde ben utvikling og fornye cellene som er ansvarlige for sunn hud og hår. Betakaroten bidrar også hodebunnen for å være sunn, noe som fører til tykkere, fyldigere hår.

B-vitaminer

B-vitaminer er svært viktig for en god utvikling av keratin protein. Hår består av keratin-protein. Når disse næringsstoffene mangler, kan hårvekst forsinke eller stoppe. B-vitaminer også bidra til å redusere stress og øke energinivået. Disse vitaminene kan finnes i kjøtt, nøtter og grønne grønnsaker.

Vitamin C

Vitamin C er en fantastisk vitamin fordi det gjør så mange ting. Vitamin C er kjent for sine immun øke krefter, men dette lurer vitamin kan også forbedre helsen til håret ditt fordi det hjelper kroppen med vekst og regenerering av hår, hud og negler. Vitamin C finnes i frukt som jordbær og kiwi og grønnsaker som tomater.

Vitamin E

Vitamin E er også en fantastisk vitamin med regenererende effekt på menneskekroppen. Dette vitamin bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen til alle deler av kroppen, spesielt i hodebunnen. Vitamin E bidrar også til å legge glans og glans til håret ved å tilføre hodebunnen med de riktige oljer. Du kan finne vitamin E i olje, bønner, grønnsaker og nøtter.

Biotin

Biotin er i B-vitamin familien, men det har en unik rolle som gjør det stå av seg selv; Det er viktig for riktig cellevekst, fettsyre utvikling, og det spiller en rolle i absorpsjon av sitronsyre. Biotin hjelper kroppen i keratin produksjonen akkurat som de andre B-vitaminer. Biotin kan finnes i leveren, melk, egg og hele korn.