Digidexo.com

Doble øreinfeksjoner

En ørebetennelse kan være svært ubehagelig, irriterende og smertefull. En dobbel ørebetennelse er enda mer smertefull og vanskelig å overvinne. Det finnes effektive behandlinger og rettsmidler for å kurere en dobbel ørebetennelse.

Definisjon

En dobbel ørebetennelse er når både den indre og den midtre øret blitt infisert. En dobbel ørebetennelse kan enten være viral eller bakteriell, men er som regel for dyrt å teste, så de fleste leger behandle symptomene heller enn å lage en konkluderende diagnose.

Symptomer

En dobbel ørebetennelse vil føre til store smerter i og rundt øret, pluss feber, frysninger, væske utflod fra øret og hodepine.

Behandling

De fleste leger vil behandle en dobbel ørebetennelse med foreskrevet antibiotika for å drepe noen bakteriell infeksjon. En lege kan også anbefale å ta ibuprofen å redusere eventuelle betennelser og redusere smerte.

Forebygging

Doble ørebetennelser kan forebygges ved å opprettholde et sunt immunsystem - å spise en godt balansert kosthold, drikker minst seks 8-unse glass vann daglig og får åtte timer søvn en natt. Håndvask vil også stoppe spredningen av skadelige bakterier og virus som forårsaker dobbelt ørebetennelser.

Komplikasjoner

Dersom en dobbelt ørebetennelse går ubehandlet, kan den spre seg til andre deler av kroppen, slik som i bihulene, brystet og selv hjernen. Dette kan føre til sykehusinnleggelse dersom infeksjonen kommer ut av hånden.