Digidexo.com

Tegn og symptomer på vann i det indre øret

Tegn og symptomer på vann i det indre øret


Vann i det indre øret er mer av en helse bekymring enn du kanskje er klar over. Hvis du er en aktiv svømmer, kan det komme vann inn i øret og renne ut like lett. Men når vann trenger inn i det indre øret, inkludert sneglehuset og det vestibulære system, kan det bli fanget og øke sjansene for infeksjon, som kan gi varige hørselsskader eller balanse. Symptomene på vann i det indre øret er lett detekterbar, og en øre-nese-og-hals spesialist kan bekrefte diagnosen og tilby behandlingstilbud.

Pain

Vann i det indre øret vil vanligvis vondt. Smerten vil øke i løpet av et par dager, og det vil vanligvis bo i bare ett øre. Mange andre faktorer kan forårsake øret smerte, inkludert påvirket voks og trauma fra lufttrykket. Smerter i det indre øret øker betraktelig når du ta på eller trekk på øret.

Kløe

De fleste øre kløe resultater fra hudsykdommer du kan se, som eksem, psoriasis eller en allergisk reaksjon. Hvis du ikke ser noen endring på huden, skjønt, er årsaken internt, slik som ørevoks, væske eller vann i det indre øret.

Redusert hørsel

Dette symptomet er relativt sjelden, men det skjer noen ganger. Hvis du raskt miste delvis hørselen på det ene øret, er noe de fleste sannsynligvis hindrer øregangen - enten voks, et fremmedlegeme eller vann.

Øresus

Vann skaper ofte en langvarig lyden av ringing i det indre øret. Langvarig kronisk øresus (kalt tinnitus) indikerer andre årsaker, for eksempel nevrologiske problemer, voks oppbygging, et fremmedlegeme i øret eller aldersrelaterte problemer, men en ny akutt ringing kan skyldes vann i det indre øret.

Hevelse

De fleste øre hevelse resultater fra skade, for eksempel en plutselig slag. Hvis begge ører begynne hevelse, antyder at en allergisk reaksjon, særlig et metall, slik som nikkel eller krom. Vann i det indre øret, men forårsaker betennelse i et enkelt øre. Selve øret vises røde. Hvis hevelsen er alvorlig, kan det presse øregangen stengt, noe som ytterligere reduserer hørselen.

Fever

Temperaturen vil ved behov stige når det er vann i det indre øret. Dette symptomet er sjeldne, men.

Discharge

Hvis det er vann i det indre øret, vil væsken renne ut ofte. Naturen av fluidet kan variere betydelig avhengig av om infeksjonen har slått rot. Utslippet kan være hvit, gul eller klar. Utslippet kan også inneholde blod og lukte stygg.