Digidexo.com

Hvordan takle Meniere sykdom

Svimmelhet, øresus, smerter eller trykk i ørene, og sporadisk hørselstap - alle er symptomer på Ménières sykdom. Forskere hypoteser som Ménières sykdom resultater fra noen ubalanse i væske i det indre øret. Forskere har ikke fant frem sin sak, og ingen kur eksisterer. Ennå, kan du takle Ménières sykdom på flere måter.

Hvordan takle Meniere sykdom

En se en lege. Ménières er ikke dødelig, det er heller ikke smittsomt. Dessverre er det kronisk, mao det er repeterende og kan vare i mange år. Ménières vanligvis påvirker bare ett øre; mindre enn en tredjedel av pasientene har et angrep i begge ørene. Leger generelt diagnostisere tilstanden ved å stille spørsmål om symptomer, så utelukker andre mulige årsaker. Symptomene kommer brått og kan forsvinne raskt. De kan returnere så sjelden som en gang i året, eller så ofte som daglig. Hvert angrep kan ta ett eller en rekke plagsomme symptomer fra øresus (tinnitus) og svimmelhet (vertigo) til hørselstap og smerte. Et angrep kan vare fra 20 minutter opp til flere timer. I sjeldne tilfeller kan kirurgi være løsningen. Oftere, vil legen forskrive medisiner for å lindre svimmelhet og kvalme.

Begrens saltinntaket. Ofte vil en lege anbefale en endring av diett. Salt er en stor aktør i å påvirke væskenivåene i ørene ved å forårsake vannretensjon. Begrense saltinntaket er derfor et positivt skritt. Dette vil påvirke mengden av væske i øregangen.

Be legen din om en vanndrivende. En pille eller naturlig vanndrivende kan også være foreskrevet av legen din til å begrense væskeansamling. Spise mer frukt og grønnsaker kan føre til at du tisser oftere og redusere oppbevaring også. Å drikke åtte glass vann om dagen vil fungere på samme måte. Også, spør legen din om løvetann, ingefær, og einer er vanndrivende effekt.

Limit koffein og alkohol. Disse påvirker også oppbevaring av væsker i kroppen din. The National Institutes of Health anbefaler å eliminere dem.

Slutte å røyke eller bruke tobakk. The American Academy of Family Physicians anbefaler dette som en viktig livsstilsendring for å bidra til å redusere Ménières sykdom symptomer.

6. Reduser stress. Det er antatt at stress bringer på hyppigere angrep, så reduserer stress er en viktig måte å takle Ménières sykdom. Prøv meditasjon, yoga og trening. Unngå stressende arbeids-og hjemmeforhold så mye som mulig.

Under et angrep, være stille. Ligg på en flat, nonmoving overflaten. Ikke lukk øynene. Stirrer på et fast objekt. For å unngå oppkast, begrense hva du spiser og drikker. Da angrepet avtar, få opp sakte. Hvis oppkast fortsetter i mer enn 24 timer, kan du ringe legen din.

Hint

  • Vær forsiktig når du begynner å føle deg svimmel: sitte eller ligge, ikke kjør, og ikke bruke maskiner. Hvil før, under og etter et angrep.