Digidexo.com

Nutritional Disorders of the Human Skeletal System

Nutritional Disorders of the Human Skeletal System


Ernæring er en viktig komponent i helsen til alle mennesker. En nærings-mangel kan føre til mange problemer med den menneskelige skjelettsystemet, spesielt hos barn som har skjelettsystemer er fortsatt utvikling. Ernæringsforstyrrelser oppstår når en person ikke får nok mat eller nok av de nødvendige næringsstoffene, eller når kroppen ikke er i stand til å absorbere disse næringsstoffene.

Årsaker til ernæringsforstyrrelser

Ernæringsforstyrrelser kan rett og slett være forårsaket av dårlig mat valg eller mangel på mat. Imidlertid kan det være andre årsaker til forstyrrelser i fordøyelsessystemet. For eksempel kan visse medikamenter og alkohol forårsake nærings-mangel ved å hindre absorpsjon av visse næringsstoffer. Bypass kirurgi er en annen årsak til at det fjerner en del av fordøyelseskanalen, noe som begrenser området for næringsstoffer for å bli absorbert. I tillegg kan det metabolske forstyrrelser som hindrer legemet fra å behandle visse næringsstoffer eller andre kroniske sykdommer også forårsake forstyrrelser i fordøyelsessystemet.

Osteoporose

Osteoporose er en av de mest kjente benlidelser. Osteoporose er en sykdom hvor benet forringes og blir porøs. En av de viktigste måtene å forebygge osteoporose er å sikre tilstrekkelig inntak av kalsium og vitamin D. Kalsium må innhentes gjennom mat som meieriprodukter og mørkegrønne bladgrønnsaker.

Rakitt

Rakitt er en sykdom hos barn som forårsaker myke og svake bein. I er forårsaket av en mangel på vitamin D. Vitamin D er produsert av huden når de utsettes for sollys, eller det kan tas inn gjennom kostholdet.

Osteomalasi

Osteomalasi er en voksen sykdom som ligner på rakitt hos barn. Det er forårsaket av en vitamin D-mangel eller en lidelse av vitamin D metabolismen. Osteomalasi forårsaker bein å myke opp, i motsetning til osteoporose, noe som fører til porøse bein. Behandling av osteomalasi kan omfatte tilskudd av vitamin D og kalsium.

Emalje Hypoplasi

Emalje hypoplasi er en sykdom hvor tennene har mangel emalje. Det er mange mulige årsaker til emalje hypoplasi, men dårlig prenatal og postnatal ernæring er en av de viktigste årsakene. Dette kan skje på en eller flere tenner og resulterer i tann følsomhet og hulrom.