Digidexo.com

Perforert trommehinne & Flying

Perforert trommehinne & Flying


En perforert trommehinnen betyr at det er en rift eller hull i trommehinnen eller trommehinne. Dette kan være forårsaket av en økning i trykk, for eksempel fra dykking, eller en reduksjon, for eksempel fra fly i et fly. Denne tilstanden kan føre til store smerter og hørselstap.

Symptomer og Diagnose

Ifølge Medline Plus, symptomene på en perforert trommehinne inkluderer alvorlig øresmerter, svimmelhet, en endring eller tap i å høre, og en summende eller klikke lyd i øret. Dessuten kan øret renne blod eller væske. En lege kan diagnostisere tilstanden ved å se inne i øret med et otoskop.

Behandling

De fleste sprukket trommehinnene vil leges på egen hånd. Hvis betingelsen ikke leges, kan legen bruke en papirplaster for å forsegle hullet. Hvis papiret oppdateringen ikke fungerer, kan legen pode et stykke hud over trommehinnen i en kirurgisk prosedyre som kalles en tymphanoplasty.

Forebygging / løsning

The Mayo Clinic råder folk til å bære ørepropper eller tygge tyggegummi under landinger og takeoffs. Det foreslår også blåse nesen mens du kniper neseborene å tømme ut ørene. Til slutt, råder nettstedet at folk som har forkjølelse eller allergi bør unngå å fly hvis det er mulig.