Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne et barn kan ha problemer med synet

Ifølge barns utvikling eksperter, hvor godt et barn utfører i skolen er ofte knyttet til et barns syn. Lærere er enige om at øyeproblemer kan påvirke et barns evne til å lære. The American Optometric Association anbefaler at foreldre tar barna for regelmessige øye eksamener. Oppdage og behandle øyeproblemer tidlig kan ofte hindre permanent synstap. Se etter disse tegnene på at barnet ditt kan ha problemer med å se og må bli vurdert av en øyelege.

Hvordan gjenkjenne et barn kan ha problemer med synet

gnir øynene hele tiden. Dette kan være et tegn på tretthet i øynene.

Synes å være følsom for lys. Ofte et barn vil myse ett øye når ute i sterkt sollys.

Vises overdrevent klønete. Selv om noen klossethet er vanlig for små barn, hvis du er bekymret for at barnets tendens til å snuble og ramle inn i ting er ikke bedre, snakk med din barnelege.

Vipper hodet til den ene siden for å se bedre. Et barn kan være opplever dobbelt syn når du ser ned.

Klager ofte over hodepine eller kvalme. Et barn som er langsynt eller har uskarpt syn kan oppleve disse symptomene.

myser eller lukker det ene øyet når du leser eller ser på TV. Dette er vanligvis et tegn på at et barn har dårligere syn på ett øye. Sitter for nær TV kunne være et tegn på at et barn er nærsynt.

Viser dårlig hånd-øye-koordinasjon. Synsproblemer er en vanlig årsak. En av de første tegnene på at førskolebarn kan ha en synshemning medvirkende til dårlig hånd-øye-koordinasjon er en manglende evne til å holde seg innenfor linjene når fargelegger et bilde.

Mangler konsentrasjon, spesielt når du leser eller gjør lekser. Hvis ditt barns håndskrift går enten oppover eller nedoverbakke, eller hvis hun har problemer med å kopiere fra en bok til papir, kan problemet være med visjon, ikke en kort oppmerksomhet span.