Digidexo.com

Globus & Vertigo

Globus & Vertigo


Globus - en kronisk klump i halsen, og vertigo - følelsen av å være ute av balanse, kan være forårsaket separat av spesifikke medisinske lidelser eller kan opptre samtidig på grunn av psykologiske faktorer, spesielt panikk-relaterte lidelser. Behandling for fysiske årsaker til svimmelhet varierer fra kirurgi på det indre øret til antibiotikabehandling. Globus har ingen kjent medisinsk kur, men teknikker som lindrer spenning - som bio tilbakemeldinger - ofte reduserer symptomene så det klarner opp på egen hånd.

Fysiske årsaker til Globus

Ofte referert til som en "klump i halsen," globus er vanligvis ikke smertefullt, men gjør det vanskelig å svelge og snakke tydelig. Globus kan være fysisk forårsaket av hals sykdommer som reflux laryngitt eller spasmer av cricofaryngal muskler i spiserøret. Det er sjelden en kreftsvulst fordi slike klumper ikke skaper de samme symptomene.

Psykologiske årsaker til Globus

Når ingen fysisk årsak kan diagnostiseres, slik det ofte er tilfellet, er psykologiske tilstander undersøkt, siden de ofte kan skape slike symptomer, men som regel bare i korte tidsperioder. Psykolog har funnet ut at globus - spesielt kombinert med svimmelhet - kan være en indikasjon på hysterisk nevrose forårsaket av stress og panikkanfall. Ofte symptomene klare opp når en vedvarende belastning er identifisert og fjernet, slik at en normal puls kan oppnås.

Behandling av Globus

Hvis globus er forårsaket av fysiske problemer i halsen, kan behandlinger som er knyttet til gastronomiske problemer noen ganger bringe lettelse. Hvis det er en hindring i halsen, er kirurgi brukes til å rette opp situasjonen. Også varme væsker og muskelavslappende anbefales å redusere symptomene. Avspenningsteknikker som bio-feedback og meditasjon kan lindre psykologisk globus.

Fysiske årsaker til svimmelhet

Kronisk vertigo er oftest assosiert med indre øret problemer som bakterielle infeksjoner eller Ménières sykdom. En annen vanlig årsak er begrenset blodsirkulasjonen til hjernen. Alvorlig svimmelhet er ofte ledsaget av øresus og hodepine eller migrene. Bevegelsen involvert i reise på fly eller båt også forårsake anfall av svimmelhet, men vanligvis klarner opp i løpet av timer for å fullføre reisen.

Psykologiske årsaker til svimmelhet

Siden vedvarende svimmelhet forsvinner ofte når en lidende slapper eller går på ferie, har psykologer vært i stand til å koble den til stressrelaterte lidelser som panikkanfall og hysteri. Kroniske psykologiske forhold som acrophobia (høydeskrekk) og agorafobi (frykt for offentlige steder) kan også forårsake alvorlige vertigo angrep.

Vertigo Treatment

Over-the-counter antihistamin medisiner som Dramamine eller Benadryl kan bidra til å avlaste vertigo symptomer, spesielt hvis de er forbundet med kvalme, samt urtemedisiner som ingefær-te. Akupressur håndleddet band ser ut til å hjelpe reisende håndtere med svimmelhet, men har ikke blitt vitenskapelig bevist å være effektive. Kirurgiske prosedyrer kan korrigere indre øret ubalanser eller døyve nervene som sender vertigo signaler til hjernen.