Digidexo.com

Epiteliale Growth Factor for lekk tarm syndromLekk tarm syndrom (LGS) er preget av betennelse i epitel, vevet som linjer tarmen og tarmer. Denne tilstanden er treffende navnet fordi den beskriver en "lekk tarm" som gjør at bakterier og andre giftstoffer til å passere gjennom epitelvev og flykte inn i blodet, noe som kan forårsake en rekke komplikasjoner. I tillegg til diett og kontrollerende bakteriell infeksjon, kan visse supplerende terapier hjelp, for eksempel ved bruk av epitelial vekstfaktor for lekk tarm syndrom.

Komplikasjoner av LGS

Lekk tarm syndrom er assosiert med en rekke inflammatoriske lidelser, inkludert matallergier, kronisk trøtthet, eksem, fibromyalgi, reumatoid artritt, bihulebetennelse, astma, irritabel tarm, diabetes type I, cøliaki og Crohns sykdom. Ifølge Andrew Weil, MD, leeching av bakterier, ufordøyd fett og proteiner, og avfalls biprodukter i blodet utløser en autoimmun reaksjon som kan bidra til utvikling av disse lidelser. Tilskudd med epitelial vekstfaktor for lekk tarm syndrom er ansett som et supplement terapi til konvensjonelle behandlinger for å bidra til å redusere intestinal permeabilitet.

Epiteliale Growth Factor Definert

Epitelial vekstfaktor (EGF) er et medlem av en gruppe av polypeptider, spesialiserte proteiner som består av lange kjeder av aminosyrer. Det er disse polypeptider referert til som vekstfaktorer. Imidlertid kan "faktor" som den er relatert til den faktiske veksten være positiv eller negativ. Med andre ord, noen vekstfaktorer å stimulere cellevekst og deling, mens andre inhibere reseptor-seter og forhindre proliferasjon av celler. Epitelial vekstfaktor tilhører den tidligere klasse.

Funksjon

Epitelial vekstfaktor er involvert i regulering av veksten av hud-celler, noe som er grunnen til at det også er kjent som epidermal vekstfaktor. Dens funksjon er å binde seg til overflaten av epidermal vekstfaktor-reseptor (EGFR)-celler, som utløser frigjøring av tyrosin-kinase, et enzym som fremmer flere signaloverføringsprosessene. Dette betyr i praksis at mottakercellene tolke disse hendelsene som signaler for å sette i gang en serie av reaksjoner, nemlig en øket omdannelse av glukose til cellulær energi, økte proteinproduksjon og øket EGFR genekspresjon. Alle disse prosesser bidrar til replikasjon av DNA, og cellevekst.

Kilder til EGF

Ifølge Leo Galland, MD, direktør for Stiftelsen for Integrert Medisin, oppstår epitelial vekstfaktor naturlig i betydelige nivåer i øvre del av tynntarmen (tolvfingertarmen), og i prostata og spyttkjertler. Dr. Galland videre at grundig tygge maten kan ha nytte av en lekk tarm siden dette bidrar til å øke mengden av spytt-baserte EGF inn i mage-tarmkanalen.

Råmelk, melk produsert av pattedyr i de første dagene etter fødselen, inneholder også høye nivåer av EGF. I forhold til menneskeføde, serverer storfe råmelk som den primære supplerende kilde. Ifølge Center for ernæringsforskning, inneholder storfe råmelk flere andre nyttige midler foruten epitelial vekstfaktor for lekk tarm syndrom. For eksempel inneholder dette stoffet også immunglobuliner det avskrekke flere patogener som fører til bakteriell infeksjon, inkludert salmonella og Escherichia coli.

Bivirkninger

Mens storfe råmelk regnes som trygt for konsum, bør personer som er laktoseintolerante ikke ta dette stoffet.