Digidexo.com

Funksjoner og bivirkninger av betablokker

Funksjoner og bivirkninger av betablokker


Betablokkere er en type stoff som brukes til å behandle et bredt spekter av forhold. Sitt fulle medisinske navnet er "betablokker narkotika." Beta-blokkere arbeidet ved å blokkere veien for visse nevrotransmittere som sendes fra nervene til cellene i kroppen; på den måten, kan betablokkere stoppe visse kroppslige reaksjoner på nerveimpulser.

Hvordan betablokkere Work

Betablokkere virker ved å blokkere overføring av visse nerveimpulser. En nerve avgir en impuls ved å slippe en kjemisk eller nevrotransmitter. Impulsen samhandler med et organ ved å stimulere beta-adrenerge reseptorer som formidler instruksjoner om hva organ bør gjøre. For eksempel kan en nerveimpuls sendes til hjertet resulterer i stimulering av beta-adrenerge reseptorer i hjertet celler, forårsaker en økning i hjerterytmen. Ved å dekke beta-adrenerge reseptorer, betablokkere forhindre slike fysiske reaksjoner. I dette tilfelle som ville ha nytte av en pasient med et svakt hjerte.

Hjerte og blodårer betingelser

På grunn av deres evne til å blokkere visse signaler som blir sendt til hjerteceller, kan betablokkere brukes til å forhindre angina smerter, unngå overstimulering av hjertet som kan føre til hjerteinfarkt, kontrollere unormal hjerterytme, bidra til å behandle hjertesvikt, og lavere blodtrykk.

Andre betingelser

Fordi beta-reseptorer er funnet i forskjellige deler av kroppen, kan betablokkere brukes for en rekke forhold. Betablokkere kan behandle en overaktiv skjoldbruskkjertel; for denne tilstanden de brukes for å redusere rystelser og tregere en rask puls. De kan brukes til å behandle grønn stær, hvor de reduserer væskelaget i det fremre kammer av øyet, og dermed redusere trykket i øyet. Betablokkere kan lindre symptomer på angst som skjelvinger og en racing hjerte, og kan være nyttig for å hindre gjentakelse av migrene.

Bivirkninger

De fleste kan ta betablokkere uten å oppleve store bivirkninger. Imidlertid, fordi disse medikamentene virker på en rekke deler av kroppen, kan enkelte brukere oppleve uønskede effekter. Betablokkere kan noen ganger gjøre hjertet slå for langsomt, noe som kan føre til svimmelhet og besvimelse. De kan også begrense luftveiene og bør ikke brukes av pasienter med astma. Betablokkere kan også føre til kalde hender og føtter fordi de innsnevre blodårene og redusere blodsirkulasjonen til ekstremiteter. Betablokkere kan indusere tretthet, depresjon og impotens hos noen pasienter.