Digidexo.com

Hva er årsakene til migrene hodepine og interstitiell cystitt?

Hva er årsakene til migrene hodepine og interstitiell cystitt?


Migrene forårsake betydelige nivåer av smerte som ofte varer i flere timer eller dager. Interstitiell cystitt, eller smertefull blære, forårsaker smerter og press i blæren og bekken. Migrene og interstitiell cystitt vanligvis ha ulike årsaker.

Migrene Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, årsaker til migrene inkluderer nerve endringer som påvirker pasientens opplevelse av smerte. Nivåer av serotonin fall i hjernen under migrene og dette kan resultere i økt smerte opplevelser i den ytre dekke av hjernen som kalles hjernehinnene.

Utløser migrene

Migrenepasienter har ofte medisinske eller miljømessige utløsere som bringer på et migreneanfall som stress, søvn endringer eller værforandringer. Vanlige triggere inkluderer alkohol, ost og sjokolade, sensoriske stimuli som lyse lys, høye lyder og uvanlige lukter og svingninger i østrogen hormoner kan føre til migrene.

Migrene Risikofaktorer

Kvinner, personer under 40 år og personer med en familie historie av migrene har en økt risiko for å utvikle migrene.

Interstitiell cystitt Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, interstitiell cystitt ofte resulterer fra en blanding opp i signaler som blæren sender til hjernen når det gjelder behovet for å urinere. Personer med denne lidelsen kan også ha en defekt i blæren beskyttende slimhinnen som kan tillate giftige stoffer i urin for å irritere blæreveggen.

Interstitiell cystitt Risikofaktorer

Interstitiell cystitt vanligvis presenterer i mennesker mellom 30 og 50 og i kvinner. Personer med irritabel tarm syndrom eller fibromyalgi kan ha en økt risiko for å utvikle interstitiell cystitt.