Digidexo.com

Tegn og symptomer på Pediatric Blindtarmbetennelse

Funksjonen av vedlegg er fortsatt et mysterium for leger og forskere, som fortsatt ikke har funnet ut hva, om noe, gjør det i kroppen. En ting som er sikkert, er imidlertid at når tillegget blir hoven og betent det er en akutt situasjon som krever rask legehjelp. Oftest må barn som utvikler blindtarmbetennelse har vedlegget kirurgisk fjernet. Selv om blindtarmbetennelse kan påvirke folk i alle aldre, er det mest vanlig hos de mellom 10 og 30, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Det er sjelden hos spedbarn.

Pain

Betennelsen som utvikler med blindtarmbetennelse kan forårsake ekstreme magesmerter. Et barn kan klage over sterke smerter ved navlen eller i nedre høyre hjørne av bukhulen. Smerten vanligvis intensiverer over en periode på flere timer, og kan bli verre når du hoster, nyser, gå eller gjøre risting. Det kan også vondt når du skyver barnets mage og deretter raskt slippe ut trykket.

Gastrointestinale symptomer

Barn med blindtarmbetennelse kan også utvikle flere gastrointestinale symptomer. Kvalme og oppkast er vanlig, som er diaré og forstoppelse. Noen barn kan ha problemer passerer gass, og magen kan også vises hovne eller oppblåst. Barn kan også miste interessen for å spise når blindtarmbetennelse utvikler seg.
Barn 2 og yngre som utvikler en blindtarmbetennelse ofte opplever smerter, oppkast og abdominal hevelse som eneste tegn på tilstanden, ifølge Kidshealth.

Fever

I mange tilfeller er blindtarmbetennelse et resultat av en infeksjon. På grunn av dette, er en feber et vanlig symptom på blindtarmbetennelse. Feberen er vanligvis lav karakter og ofte utvikler seg etter andre symptomer har blitt lagt merke til, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Andre symptomer

Andre mulige tegn på blindtarmbetennelse i et barn inkluderer en hyppig eller sterk trang til å urinere og følelse som om å ha en tarmen bevegelse vil lindre smerte og ubehag.

Hvis en blindtarmbetennelse står ubehandlet, kan tillegget sprekke innen en til tre dager med symptomer utviklings. Hvis dette skjer, kan du barnet utvikle en høy feber og kan oppleve smerter i hele mageregionen. Er umiddelbar legehjelp nødvendig hvis tillegget ikke sprekker.