Digidexo.com

Hva er årsakene til anfall hos spedbarn?

Barn er mest utsatt for anfall når de er spedbarn, når deres hjerner er første utvikling. Å se et spedbarn har et anfall kan være en traumatisk hendelse for foreldre, men det er viktig å registrere hva som skjer med barnet ditt, slik at du kan beskrive hendelsen til en lege. Diagnostisering av beslag og finne årsaken kan være vanskelig hos spedbarn som de ikke er i stand til å formidle hva de føler.

Erkjennelsen Beslag

Identifisere anfall hos spedbarn kan være vanskelig som spedbarn er for ung til å beskrive hva som skjer med dem eller hvordan de føler. Beslag, uventede bølger av elektrisk aktivitet i hjernen, kan være knapt merkbar selv hos voksne. Når spedbarn opplever anfall de kan stirre i flere minutter, selv når det er noe som viftet foran øynene for å distrahere dem. Repetitive, voldsomme bevegelser i armer og ben kan være et tegn på anfall hos spedbarn. Ofte under anfall, vil spedbarnets puste bli påvirket, og de kan slå blå eller blek. En baby ben kan bli stiv, med stivhet vekslende fra side til side, og bena kan rykke ukontrollert til magen. Hvis disse bevegelsene ikke kan holdes tilbake, kanskje et anfall ha oppstått.

Infeksjoner

Spedbarn blir mer mottakelige for sykdom når de kommer to til tre måneder og mister noe av sin immunitet gitt i livmoren. Virus og bakterielle infeksjoner kan føre til oppkast, diaré, sløvhet og feber, kan kombinasjonen av disse påvirke hjernen og fører til en anfall. Infeksjoner, for eksempel røde hunder, herpes simplex og hiv, presentere før fødselen kan også føre til anfall.

Feberkramper

Feberkramper er også forårsaket av feber, men er på grunn av den varierende kroppstemperatur på spedbarnet. Feberkramper er hyppigere hos spedbarn over seks måneder gammel, og er noe vanlig, forekommer i én av 30 spedbarn. Spedbarn vanligvis vokser ut av denne typen anfall og vil ikke å fortsette med medisiner.

Metabolisme

Hjerner krever visse kjemikalier for å fungere og spedbarn kan ikke være i stand til å produsere nok for hjernen til å vokse og fungere riktig. Ubalanser av visse næringsstoffer eller kjemikalier eller enzymer i blodet kan føre til anfall hos spedbarn som har medfødte feil i stoffskiftet.

Andre årsaker

Andre årsaker til anfall hos spedbarn inkluderer shaken baby syndrom, traumer til hjernen ved fødselen, hjerneslag, eller en svulst. Andre hjernen lidelser kan også være ansvarlig. Barnet kan også bli diagnostisert med epilepsi, et anfall lidelse, senere i livet.

Diagnose

Å diagnostisere et anfall, kan legene kjøre flere tester, men det første spørsmålet vil trolig være: Hva betyr beslaget se ut? Det er viktig for foreldre å registrere handlingene til barnet før, under og etter den mistenkte anfall og rapportere det de ser til legen. Hvis handlingene er i samsvar med beslag, kan legen anbefale en EEG-eller elektroencefalogram, som overvåker aktiviteten i hjernen. Blod-og urinprøver kan kjøres for å identifisere eventuelle infeksjoner, virus eller kjemiske ubalanser som kan være årsaken til anfallene.