Digidexo.com

Den falliske fasen av utviklingen

Den falliske fasen av utviklingen


Ifølge Sigmund Freud, er alle våre impulser diktert av en seksuell libido som beveger seg gjennom kroppen vår. I Freuds teori om psykoseksuelle utvikling, er den falliske fasen, også kjent som Ødipuskompleks scenen, den tredje fasen av utviklingen der barnet hovedfokus for nytelse er kjønnsorganene. Dette stadiet inntreffer fra alderen tre til seks, og generelt manifesterer som onanert og genital fondling. Freuds teorier er kontroversielt for en rekke årsaker; hans forskning ble gjort med en svært liten gruppe pasienter under påvirkning av kokain og pasientene var voksne og forskning var basert på sine minner og drømmer. Andre kjente psykologer, slik som Carl Jung, bestrider det teoretiske grunnlaget for den psykoseksuelle modellen fordi han mente at det er krefter andre da seksuell lyst som former psykologisk utvikling.

Oedipus Complex

Nøkkelen hendelse i denne fasen av utviklingen er tiltrekningen til den overordnede av det motsatte kjønn. Freuds teori uttalt at gutter ønsker å besitter sine mødre og har misunnelse og frykt for sin far. Ødipus var en fiktiv mann i gresk mytologi som var uvitende om identiteten til sine foreldre, og uten å vite, drepte sin far og giftet seg med sin mor. Gutter kan oppleve et fenomen kjent som kastrering angst i denne fasen. Dette er når gutten føler frykt for straff for ønsker sin mor fra sin far.

Electra Complex

Dette stadiet i utviklingen bringer også jenter til en attraksjon med sin far. Jenter ønsker å besitter sin far og misunnelse og frykter sin mor. Ifølge Freud, mener en jente hun en gang hadde en penis, og at det ble fjernet. Han mener at hun ønsker å ha et barn med sin far for å kompensere for dette, og hun begynner å misunne penis. Dette er kjent som penis misunnelse.

Psykologisk Utvikling og Disorder

Hvis et barn er mulig å behandle sine impulser og følelser, vil han ha lært å administrere og kontrollere misunnelse og aggresjon. Det gjør ham til å slippe den overordnede av det motsatte kjønn fra fokus og begynne å gå til neste trinn i utviklingen der han modeller etter samme kjønn forelder. Hvis et barn ikke utviklingshemmede behandle disse impulser og følelser en psykisk lidelse kan utvikle seg.

Fallisk Fixation

Fallisk fiksering er en tilstand som kan oppstå når det er traumer eller konflikt i denne fasen av utviklingen. Forskning har vist at fallisk fiksering har skjedd hos unge gutter som opplevde alvorlig konflikt under onani. Fallisk fiksering kan oppstå i voksen alder og manifesterer for menn og kvinner som angst, skyldig følelser om sex og en narsissistisk personlighet. Det kan også hemme seksuell tilfredsstillelse. Freud underforstått at kvinner alltid opprettholde et nivå av fallosfiksering i følelser av misunnelse og mindreverdighets av menn.