Digidexo.com

Hvorfor håndvask er viktig for førskolebarn

Hvorfor håndvask er viktig for førskolebarn


Hvis du har brukt noe tid rundt preschoolers, har du kanskje lagt merke til at de har en utrolig evne til å bli rotete. Førskolebarn kan trenge påminnelser om å vaske hendene etter å gjøre kunstprosjekter, spille utendørs, spise og bruke toalettet. Barn i denne alderen ofte ikke vil vaske hendene grundig nok, så veilede dem til å sørge for at de har brukt nok såpe og skrubbet alle deler av deres hender.

Helsen til barnet

Førskole hender er stadig dekket av skitt, maling, mat og sine egne bakterier. Mange barn denne alderen er stadig stikker hendene i øyne, nese og munn, overføre skitt og bakterier direkte inn i kroppen sin. Når et barn blir syk, har forkjølelse er ikke den eneste side-effekt. Førskolebarn kan gå glipp av verdifull lærdom ved å bo hjemme syk fra skolen. Et klasserom studie fant at bruk av antibakteriell såpe redusert antall student fravær med 50 prosent, ifølge Scholastic.

Andres helse

I et klasserom med preschoolers, er en sykt barn alt det tar å infisere hele klassen. Ifølge Skolas, er 80 prosent av infeksjonssykdommer forårsaket av kontakt med en annen syk person, eller et underlag som er dekket i bakterier. Meningitt, hepatitt A og selv smittsom diaré kan spres gjennom menneskelig kontakt - og ikke minst forkjølelse og influensa. Når preschoolers vaske hendene grundig, kan de drepe disse bakteriene før de er spredt.

Renslighet

Førskolebarn kan gå fra ren til klissete eller skitne i løpet av sekunder, og deres nysgjerrige natur betyr at barn kan raskt gjøre et rot av klasserommet eller hjemme. Hyppig håndvask gjør det enklere for deg å holde hjemmet eller skolen ren. Det er lettere for preschoolers å vaske hendene enn det er for deg å vaske gelé eller maling av vegger og bord. Oppmuntre preschoolers å holde rene og holde sine omgivelser rent også lærer dem å respektere og ta vare på sine omgivelser.

Hygiene Practice

Førskolebarn er bare å begynne å bli ansvarlig for sin egen renslighet og hygiene, heller enn å stole på sine foreldre for å hjelpe dem pusser tennene og vasker hendene. Mens barn kan bare bade en gang om dagen og pusser tennene to eller tre ganger, kan de vasker hendene opp til et dusin ganger om dagen. Vaske sine hender dette ofte hjelper preschoolers se at det å holde rent bør være en standard del av deres daglige rutine.