Digidexo.com

Irritabel tarm syndrom og mandler

Irritabel tarm syndrom og mandler


Irritabel tarm syndrom (IBS) er den vanligste gastrointestinal klage blant amerikanske voksne med diagnosen ofte gjort etter utelukker andre magesykdommer. Det er ingen enkelt årsak eller enkel kur og på grunn av dette, må IBS lider gjøre forsiktige og varierte justeringer, spesielt angående kosthold, for å lindre enkelte symptomer så mye som mulig. Studier viser økende inntak av løselig fiber, som for eksempel mandler, minsker IBS symptomer i noen. Imidlertid, mandler også inneholde svovel som kan forverre symptomer i andre.

Symptomer

IBS ikke medfører åpenbare endringer i tarm struktur eller alvorlige komplikasjoner, men i betydelig grad kan begrense livsstil på grunn av uforutsigbarheten i tarmer. Symptomene varierer fra person til person, og kan selv motsi eller endre, men generelle tegn inkluderer magesmerter og kramper, oppblåsthet, gass og unormal avføring. Hyppig diaré, hyppig forstoppelse, eller diaré alternerer med forstoppelse er vanlig.

Triggere

Den eksakte årsaken til IBS er ukjent, men symptomene kan skyldes unormal signal mellom mage-tarmkanalen, nervesystemet og hjernen. Noen av de faktorene som påvirker IBS symptomer er stress, infeksjoner, hormonelle ubalanser og mat sensitiviteter som er funnet i halvparten til to tredjedeler av mennesker med IBS. Felles utløse mat er hvete, meieriprodukter, kaffe og sukker; imidlertid ikke mat per se ikke føre IBS.

Tarm Transit

IBS er en sykdom i den nedre tarmkanal som omfatter kolon. En god indikator på kolon helse er tarm transitt tid - hvor lang tid det tar mat å gå ut av kroppen fra det tidspunktet det er svelget. Transittiden kan beregnes ved å spise 3 til 4 hele rødbeter, og bemerker den tiden de ble svelget, og den tiden av avføring som vil presentere med granat rød krakk. Optimal transitt tid er 12 til 24 timer. Transittider større enn 24 timer indikerer avfallet som sitter i tykktarmen for lenge der toksiner kan bli reabsorbert inn i kroppen.

Mandler Alleviating IBS

De med forstoppelse-dominerende IBS blir ofte rådet til å inkludere mer løselig fiber i kostholdet for å optimalisere tarm transitt tid. Blant tre nøtter, mandler har høyest fiberinnhold sammenlignet gram for gram, og studier har vist mandelolje forbedrer også tarm transitt.

Mandler Skjerpende IBS

Mandler inneholder svovel aminosyrene metionin og cystein. Når bakterier i tarmen kommer i kontakt med disse aminosyrer, er et biprodukt hydrogensulfidgass, som er ansvarlig for lukt. Antallet og typer av gasser som produseres i kolon avhenger av de bakterier som er tilstede, og hver person har en unik tarmflora. På grunn av dette, kan matvarer som fører gass i en person ikke føre gass i en annen. For å kontrollere gass, bare unngå uakseptable mat.