Digidexo.com

Kan DHA & Ara i Formel føre til at gass?

DHA og ARA

DHA og ARA er lipider som finnes naturlig i en mors brystmelk. De er også laget av vegetabilske oljer og inkludert i formel blandinger. DHA er en form for omega-3 fettsyrer og øker hjernens helse og øye utvikling når det kombineres med ARA, ifølge Parents.com.

Ifølge Dr. Alan Greene, en spesialist i barnesykdommer og bidragsyter til "Foreldre" magasinet, i de siste årene, ble det rapportert om nesten 100 tilfeller av gass på grunn av inntak av formler som inneholder DHA og ARA. Men Dr. Greene sier det ikke er påvist sammenheng mellom disse typene av lipider og diaré eller gass i babyer. Imidlertid er det viktig å vurdere årsaker og typer gass i babyer å avgjøre om barnet er påvirket av formler som inneholder DHA og ARA.

Hvordan Gas Forekommer

Gass er vanlig i en baby fordøyelseskanalen, og det oppstår på grunn av en baby ikke besitter en lært evne for tilføring av gass, eller fra vanskeligheter med å fordøye visse matvarer og næringssalter, slik som laktose og protein i deres diett. Luftbobler også utvikle under fôring, noe som er grunnen til at en baby må burped for å frigjøre disse boblene og hindre gass.

Mens for mange, er gass en ubehagelig eller pinlig hendelse, for babyer med underutviklede fordøyelseskanalen, kan gassen være smertefullt og føre til hevelse og oppblåsthet i magen.

Finne årsaken til Gas

Akkurat som visse matvarer føre til at gass hos voksne, er det mulig at DHA og ARA føre til at gass i babyer. For å teste om disse spesifikke næringsstoffer føre babyens gass, slå formelen for barnet ditt i minst en uke (forutsatt at babyens lege godkjenner). Hvis gass symptomene bedres, er det mulig at gassen var på grunn av de næringsstoffer.

Det er imidlertid viktig å ikke helt utelukke DHA eller ARA ut som en viktig kilde til helse-boosting effekter for babyer. Ifølge Parents.com, babyer som fikk DHA / ARA formel for de første seks ukene siden fødselen hadde bedre syn for det første året enn de som ikke gjorde det. Babyer som fikk formel med disse næringsstoffene også ble vist å være høyere intelligens enn de som ikke gjorde det.