Digidexo.com

Hvordan Cook for High Blood Sugar

Hvordan Cook for High Blood Sugar


Høyt blodsukker (hyperglykemi) ofte oppstår hos personer med diabetes. Når blodsukkeret stiger, ikke kroppen din ikke har nok insulin eller ikke utnytte insulin effektivt å regulere blodsukkernivået. Hvis du lider med høyt blodsukker, kan du være i stand til å gjøre livsstil og kosthold endringer for å regulere blodsukkernivået naturlig. Ved å lære å lage mat for høyt blodsukker, kan du forberede en rekke hyggelige matvarer som du kan spise uten å gjøre tilstanden verre.

Hvordan Cook for High Blood Sugar

•  Forbered en rekke matvarer med lav glykemisk indeks (GI). Mange matvarer påvirker blodsukkeret, men noen matvarer med høyere GI vil øke blodsukkeret mer enn matvarer med en lavere GI. Når du planlegger et måltid, velge matvarer med middels eller lav GI å gjøre opp mesteparten av måltidet. For eksempel 100 prosent hele korn brødet, ikke-stivelsesholdige grønnsaker og mange frukter har lav GI.

Besøk GlycemicIndex.com å søke GI databasen for å finne GI matvarer du ønsker å tilberede og spise. Matvarer med en GI-verdi på mindre enn 55 har en lav GI, matvarer med verdier mellom 56 og 69 har en middels GI og matvarer over 70 har en høy GI. Tenk på glykemisk belastning (GL) av matvarer som du gjør kosten valg. GL indikerer karbohydrat nivåer i en standard mat serverer hjelp GI. En GL henhold 10 er lavt, mellom 11 og 19 er middels og over 20 er høy.

Klargjør magert kjøtt, fjærkre og fisk som proteinkilde. Inkluder egg, belgfrukter og fettfri meieri i måltider. Prøv å inkludere en kilde for protein som 25 prosent av hvert måltid. Kjøtt ikke har en GI, så disse matvarene vil ikke ha noen innvirkning på blodsukkernivået.

Bruk flerumettet eller enumettet fett i matlagingen i stedet for mettet og trans fett. Vegetabilske oljer inkludert oliven, safflower eller solsikke er egnet matoljer. Personer med høye blodsukkeret ofte har en høyere risiko for hjertesykdom, noe som betyr at å begrense mettet fett til under 7 prosent av totale kalorier er forsvarlig. Trans fett (for eksempel margarin og forkorting) er en vanlig ingrediens i bearbeidet mat, og disse fett vil øke kolesterolnivået i blodet.

Legg frukt og ikke-stivelsesholdige grønnsaker til hvert måltid. Strebe etter en frukt til hvert måltid, og om lag 50 prosent av hvert måltid er et utvalg av ikke-stivelsesholdige grønnsaker.

Serve opp til en kopp en hel-korn mat ved hvert måltid som brun ris, villris, hele korn bygg, hele korn brød, havregryn eller hel-hvete pasta.

Søk oppskriften database på American Diabetes Association nettsted for å finne egnede oppskrifter som ikke vil heve blodsukkernivået.