Digidexo.com

Hvordan håndtere en anafylaktisk reaksjon

Hvordan håndtere en anafylaktisk reaksjon


En anafylaktisk reaksjon kan være dødelig. Dens bokstavelig oversettelse er "ana" (mot), "ic" (tilstand) og "phylaxis" (beskyttelse). Den komplette betegnelsen er anafylaktisk sjokk. Anafylaktisk sjokk kan være forårsaket av en allergen, og det er egentlig overfølsomhet. Identifisere anafylaktisk sjokk og ta de riktige skritt for å håndtere det.

Bruksanvisning

•  Sjekk nøye hvis en person begynner å klage over pusteproblemer. Symptomene vil vises som astma siden den samme mekanisme som foregår; bronkiene stenger eller innsnevring. Ofte halsen og ansiktet hovne opp med elveblest. Velkjente allergener inkluderer skalldyr, egg, peanøttsmør og selv melk. Men ytre årsaker, som for eksempel gress, kan også spille en farlig rolle.

Call 911. Request en nødsituasjon ambulanse rådgivning at det er en alvorlig situasjon. Ikke prøv å gå til sykehuset på egen hånd, fordi du ikke vet hva slags trafikk du kan kjøre inn. Det er ingen måte å gå gjennom en trafikkork. I tillegg, hvis offeret begynner å slite, er det ingenting du kan gjøre for å hjelpe. Endelig kan du få til legevakten og ikke få akutt behandling fordi krisepersonell vil ofte ikke høre på en sivil.

Kontroller offerets kropp eller eiendeler for mulige medisiner for anafylaktisk sjokk. Disse vil inkludere, men ikke være begrenset til adrenalin eller et antihistamin pille. Hvis det er en "injektor", følg instruksjonene og administrere skudd. Hold offeret stille slik at oksygen ikke blir brukt unødvendig og han holdes så avslappet som mulig, med tanke på symptomene.

Etter å ha gjort alt som er mulig med alle tilgjengelige medisiner, gi grunnleggende anafylaksi førstehjelp. Ikke gi offeret noen form for væske å drikke. Det er viktig å dekke ham med et teppe for varme og for å kjempe sjokk. Lå offeret ned med føttene hevet. Det kan være oppkast eller blødning fra munnen; snu hodet til siden for å drenere væske. Forhåpentligvis, hvis nødvendig, er du forberedt på å utføre HLR. Ta sin puls for å bestemme hjertefrekvensen og hvorvidt det er et fast stoff rytme.

Ride i ambulansen med offeret, slik at du kan gi råd til paramedic med hva som har skjedd. Hvis du ikke kan, følg ambulanse til sykehuset. Sjansen er offeret vil bli behandlet med adrenalin og oksygen og så på. Så lenge symptomene svekkes, vil offeret trolig bli sendt hjem. Hvis symptomene ikke avtar, vil offeret trolig bli innlagt på sykehus og gitt en altomfattende medisiner for å oppveie de ukjente allergen virkning. Ved utgivelsen i begge tilfeller vil offeret bli gitt medisiner for eventuelle fremtidige forekomster nå at han er klar over sin allergi potensial.

Tips og advarsler

  • Se etter klassiske symptomer.
  • Se etter historie av å spise klassiske allergener.
  • Lå offeret ned med føttene hevet.
  • Ikke gi offeret vann.