Digidexo.com

Hvordan Hypotyreose påvirker helse?

Hvordan Hypotyreose påvirker helse?

Hva Thyroid Does

Skjoldbrusk ligger like under adamseplet i nakken. Det er en sommerfugl-formet kjertel som brytes rundt luftrør. Den primære funksjon av skjoldbruskkjertelen er å produsere hormoner som styrer forbrenningen. Siden metabolisme styrer hvordan vi expend kalorier og energi, hvor godt skjoldbrusk funksjoner direkte påvirker en persons vekt og evne til å absorbere mat næringsstoffer.

Hypotyreose

Når skjoldbrusk produserer den nødvendige mengde av hormoner alle disse kroppens prosesser fungere normalt. Når for lite av hormonet er nødvendig for å understøtte kroppsfunksjoner er produsert, er resultatet hypotyroidisme. Hypotyreose kan være et resultat av mange faktorer, fra stråling til kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen til en lidelse som kalles Hashimotos sykdom.

Uansett hva årsaken er, påvirker av hypotyreose er de samme. Når det er for lite skjoldkjertelhormon produseres det er mange helsemessige problemer som følge. Man utvikler en følsomhet for kalde temperaturer, som kroppens stoffskifte ikke fyre opp nok til å holde kroppstemperaturen opp, spesielt i ekstremiteter. På grunn av mangel på energi, hypotyreose resulterer i kronisk tretthet og vektøkning. Leddsmerter, hodepine og muskelsmerter er også karakteristisk for hypotyreose. Fordi kroppens prosesser avta, forstoppelse er også et problem, på grunn av det faktum at fordøyelsesprosessen tar lenger tid enn det burde. Selv om bare ett av disse symptomene har en negativ innvirkning på helsen, hypotyroidisme bringer vanligvis på mer enn én om gangen. Hvis venstre ubehandlet, vil symptomene bare bli verre.

Ta vare på den Thyroid

Hvis du røyker, sluttet. Røyking ikke bare øker risikoen for hypotyreose, hvis du allerede har hypotyreose kan det forsterke symptomene. Dette skyldes det faktum at visse kjemikalier i sigarettrøyk kalt "tiocyanater", har skadelig innvirkning på skjoldbruskkjertelen. Noen naturlige måter å stimulere skjoldbrusk hormon produksjon inkluderer bruk av urter, krydder og få litt mosjon. Urte kosttilskudd som klaseormedrue, tare og nesle hjelp heve skjoldbruskkjertelen. Krydder som kanel, ingefær og cayenne pepper også øke stoffskiftet. Trening er en naturlig måte å få kroppen til å øke metabolismen og stimulere skjoldbruskkjertelen. Hvis du prøve noen av disse enkle hjelpemidler og fremdeles har et problem med symptomer på hypotyreose, sørg for å oppsøke lege. Din lege kan sjekke thyroideafunksjonen med blodprøver og ultralydundersøkelser, og se om medisinering er nødvendig.