Digidexo.com

Hvordan virker en kald sår Utvikle?

Oversikt

Innledning

Forkjølelsessår, også kalt munnherpes, er en vanlig, men smittsom hudsykdom forårsaket av herpes simplex virus. Det tar vanligvis omtrent 20 dager etter eksponering for viruset for første munns skal vises. Men ikke alle utsatt for herpes utvikler kalde serverer. Immunforsvar spiller en viktig rolle i hvilke sykdommer folk kontrakt. Det finnes ingen kur for forkjølelsessår og de går unna på egenhånd, men det finnes behandlinger som kan hjelpe lindre symptomene og redusere deres frekvens og varighet.

Hva er en kald sår?

Forkjølelsessår er små, røde blemmer som kan vises rundt nese og hake, men vanligvis er plassert rundt munnen og leppene. I noen tilfeller, munnsår inni munnen. Hvis hornhinner er berørt med herpes simplex, kan dette føre til blindhet. Noen mennesker får munnsår på sine fingre.

Det finnes flere symptomer på en kald sår. Hver person påvirkes forskjellig. I mange tilfeller er det en kriblende følelse eller smerte i området et par dager før en kald sår vises. Personer som lider av forkjølelsessår føler en liten, hard kul i området, men i de tidlige stadier det ikke kan ses. Når den kalde sår utvikles, er det en væskefylt liten blemme som er smertefullt. Forkjølelsessår vanligvis vare fra 7 til 10 dager. Ifølge Mayo Clinic nettsiden, "Den blemmer form, pause og slam. Så en gul skorpe skjemaer og endelig sloughs av å avdekke rosa hud som helbreder uten et arr. "Aktuelle salver kan redusere symptomer, og tar antivirale medikamenter er et alternativ hvis dine utbrudd er hyppige og svært smertefullt.

Hvordan forkjølelsessår Utvikle

Det er to typer av herpes simplex virus. Type 1 forårsaker vanligvis forkjølelsessår; Type 2 vanligvis forårsaker genital herpes. Enten type kan forårsake ansikts eller genital herpes. En person får sin første utbruddet fra en annen person smittet med en aktiv kaldt sår. Forkjølelsessår spredt på flere måter. Berøre noen under et utbrudd er den viktigste årsaken, men dele håndklær eller redskaper under et utbrudd også skjer. Når en person har ett utbrudd av forkjølelsessår, kan en annen utbrudd skje når som helst. Det er noen faktorer som øker sannsynligheten for et annet utbrudd - stress, ikke nok søvn, for mye sol, og feber. Menstruerende kvinner er også mer utsatt.