Digidexo.com

Cryptococcus Fungus

Cryptococcus sopp er klassifisert i slekten Filobasidiella, som består av 37 arter. Cryptococcus neoformans er artene som er ansvarlige for sykdommen cryptococcosis.

Beskrivelse

Cryptococcus er en innkapslet gjær funnet i fersken juice og jord forurenset fra due droppings. Kolonier er litt rosa eller gulaktig brun.

Infeksjon

Soppen kommer inn i kroppen via lungene og forårsaker cryptococcosis. Infeksjonen kan forbli i lungene, spre eller utvikle seg til andre områder av kroppen.

Symptomer

Symptomer på cryptococcosis inkluderer tåkesyn, skjelettsmerter, brystsmerter, forvirring, tørr hoste, tretthet, hudutslett og overdreven natten svetting.

Behandling

Antibiotika slik som amfotericin B, flucytosin og flukonazol er foreskrevet til behandling av cryptococcosis, hvis det finnes skader i lungene eller soppen har spredd seg til andre deler av kroppen.

Predisposisjon

Cryptococcus soppinfeksjon forekommer vanligvis hos personer med svekket immunforsvar og de med Hodgkins sykdom. Enkeltpersoner å ta høye doser av kortikosteroider eller som gjennomgår kjemoterapi er også utsatt for smitte.