Digidexo.com

Naturlige kilder av progesteron

Progesteron er en av de viktigste hormoner i kroppen. Den blir ofte referert til som et kjønnshormon, men dens hovedfunksjon i det reproduktive system er å gjøre østrogen og testosteron. Det har faktisk mange funksjoner til å utføre, inkludert fettstoffskiftet, hår produksjon, bein helse og helsen til det endokrine systemet. Det er viktig at du har tilstrekkelige nivåer av progesteron for at kroppen skal fungere effektivt.

Soya Beans

Soyaprodukter blir ofte omtalt for sine helsemessige fordeler. Den soya er også den beste kilden til bio-identisk progesteron (progesteronetherapy.com/natural-progesterone-cream.html). Etiketten skal si kremen inneholder bio-identisk progesteron. Se etter kremer med minst 30 milligram av USP grade progesteron per gram. Dette vil sikre at du får den mest effektive absorpsjon av det.

Meksikansk Wild Yam

I 1943 utviklet Russell Marker en måte å behandle steroid diosgenin fra ville meksikanske yam planter. Teoretisk kroppen ville syntetisere dette i progesteron. Det ble senere funnet at dette ikke er tilfelle. Mens meksikanske yam ekstrakter er utmerket for andre formål, bør du ikke bruke yam kremer som progesteron erstatning.

Fordeler

Progesteron krem ​​er lett absorberes gjennom huden for bruk i kroppen. Det er fettoppløselige, og bør brukes på steder hvor blodårer er nær huden (bryst, indre armer, nakke) så vel som på buken. Tilstrekkelige progesteronnivåer gi balanse for østrogen og testosteron i systemet. Det kan hjelpe med humør, hud, hår, blodtrykk, minne og vekttap i tillegg til spesifikke overgangsspørsmål.

Progestin

I flere tiår har leger forskrevet et syntetisk progesteron erstatning kalles progestin. Det er kjemisk opprettet og har blitt funnet å ha mange mulige bivirkninger. Statistikken viser en økning i forekomsten av hjerneslag, hjerteinfarkt, blodpropp, hjerte- og karsykdommer, brystkreft og Alzeimer tallet med bruk av tradisjonell hormonbehandling (f.eks Prempro, Premarin).

Betraktninger

Før du starter et hormonbehandling, bør du kontakte helsepersonell for å utelukke eventuelle andre helseproblemer. Mens progesteron utgjør liten risiko i seg selv, hvis du også bruker fytoøstrogener som lavendel eller klaseormedrue, kan du være å holde deg selv i en tilstand av østrogen dominans. Det er en god idé å bli testet av en lege som tror på bio-identisk hormonbehandling i stedet for tradisjonell hormonbehandling erstatning (HRT).