Digidexo.com

Årsaker til en Swollen Lip

Hevelse i lepper kan være forårsaket av mange ulike faktorer. Noen av disse faktorene omfatter allergiske reaksjoner og medisinske tilstander. Å bli kjent med hvordan å unngå visse matvarer eller allergener som bidrar til hevelse, samt å bli kunnskapsrik av type medisinske tilstander som bidrar, kan være viktige første skritt i behandling.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på enkelte matvarer, medisiner og miljømessige forhold kan føre til hevelse i lepper. Mange tilfeller av hovne lepper er forårsaket av matallergi. Matallergier skje når immunsystemet angriper en mat som har kommet inn i kroppen. En kiling eller prikking følelse rundt eller på munnen, samt tungen eller halsen kan først forekomme som en reaksjon. Dette kan dette bli etterfulgt av svelling av munnen. Symptomer som disse kan skje i løpet av bare noen minutter etter å ha spist maten. Den beste måten å behandle svellingen i munnen under disse omstendigheter er å ta vare på allergenet først. Dette kan bety å ta et antihistamin eller over disk foreskrevet medisiner, for eksempel Benadryl. Dette bør redusere eller helt eliminere hevelse i lepper.

Det er mange medisinske tilstander som også kan bidra til å hovne lepper. Dette kan omfatte forhold som herpes simplex eller betennelse i leppene grunn keilitt. Herpes simplex-virus, også kjent som forkjølelsessår, kan være forårsaket av stress, forkjølelse, flus, og enhver endring i immunsystemet. En bivirkning av viruset kan være en kald sår på munnen. Dette kan også være ledsaget av svelling rundt området av leppen. Hevelse i lepper kan også være forårsaket av keilitt. Keilitt er stomatit forårsaket av forskjellige faktorer, slik som atopisk dermatitt.