Digidexo.com

Hvordan behandle andre og tredje grads forbrenning

Hvordan behandle andre og tredje grads forbrenning


All moderat til alvorlige brannskader bør bli tatt vare på riktig måte for å redusere sjansen for infeksjon eller arrdannelse. Brannofre bør tas til legevakten, spesielt for brannskader i ansiktet, halsen eller kjønnsorganene.

Bruksanvisning

submerse mild til moderat brannsår i kaldt vann, eller bruke kalde omslag umiddelbart etter å ha blitt brent for å lindre smerte og hevelse.

Kutt av klær som er dynket i varm olje eller varmt vann.

Forstå at ikke under noen omstendigheter bør klær som har blitt brent inn i huden fjernes med unntak av en medisinsk faglig.

Ta av sko hvis føttene har blitt brent; fjerne alle smykker som er brent på en kroppsdel.

Pass på å ikke bruke eventuelle salver eller fett til forbrenning.

6. Dekk det forbrente området med et rent, tørt håndkle eller ark hvis det brenner er alvorlig, for å beskytte den brenne fra bakterier under transport.

Ikke legg is på et brannsår, da dette kan skade huden.

La blemmer å bryte på egen hånd. Ikke pop eller punktere dem. Når en blemme åpner på egen hånd, dab antibiotika salve på det og dekke med en tørr dressing.

Ta paracetamol for smerter.

La person med brannskader som ikke krever akutt behandling for å ta slurker med kaldt vann. Hvis du skal transportere personen til sykehuset, ikke gi ham eller henne noe å drikke.

Hint

  • For å bestemme prosentandelen av legemet brennes, bruke denne tommelfingerregel: Størrelsen av et barns flaten er ansett å være en prosent av hans eller hennes kroppsoverflaten.
  • Dersom pasienten har inhalert røyk fra en brann eller ble brent av høyspent elektrisitet, eller utvikler feber og frysninger etter å ha blitt brent, gå til legevakten.
  • Anytime et spedbarn er brent, selv om det brenner ser små, gå til legevakten.
  • Hvis en forbrente området ikke leges i løpet av seks dager, varsle lege.
  • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.