Digidexo.com

Hva er Subutex?

Når noen lider av en narkotika avhengighet eller avhengighet, kan en av modusene for behandling faktisk kommer i form av en reseptbelagte medisiner. Denne metoden for behandling ville bli brukt i forbindelse med andre former for narkotika rehabilitering, som en medisinsk detox program eller atferdsterapi, til hovedsak behandle eventuelle effekter som kommer fra uttak av et narkotisk stoff. En slik medisin som har blitt brukt er stoffet heter Subutex.

Subutex

Subutex, ellers kjent som buprenorfin, er en reseptbelagte medisiner som ofte brukes i behandlingen av opioidavhengighet og avhengighet, som i tilfeller av heroin, morfin og kodein. Hva denne medisinen gjør er å minske noen av abstinenssymptomene som ofte påvirker mennesker går gjennom detox for rusmisbruk. Dette er fordi buprenorfin ligner på et smertestillende middel, men med mindre eufori enn andre reseptbelagte medisiner og ulovlige rusmidler. Og i henhold til Food and Drug Administration, kan Subutex faktisk gjøre det lettere for en person å slutte å bruke og misbruke narkotika.

Bruk

Vanligvis vil legen gi Subutex til deg en gang om dagen for bare ca to dager til utgangspunktet få deg over kneika for uttaket til du er i vedlikeholdsfasen av detox. Det er rett og slett plasseres under tungen hvor den løses opp og blir absorbert inn i systemet ditt. Derfra vil legen din vanligvis bevege deg på til Suboxone, som fortsatt inneholder den aktive ingrediensen i Subutex (buprenorfin), men også inneholder nalokson. Denne kombinasjonen medisiner fungerer på samme grunnleggende måte som Subutex, men er ikke nødvendigvis så sterk.

Effekt

Ikke alle som lider av en narkotikaavhengighet vil bli foreskrevet Subutex mens du går gjennom detox. Legen din eller medisinsk faglig vil anse som medisinen er riktig for deg, din helse og din avhengighet. Hvis legen din skulle plassere deg på en annen kurs i behandling helt, bør du holde deg til den avsatte program, da det kan være bedre egnet for deg.

Side Effects

Som med alle reseptbelagte medisiner, er Subutex ikke uten sin egen risiko. Noen mennesker har vært kjent for å oppleve visse bivirkninger av å bruke denne medisinen, selv når det er en del av et rehabiliteringsprogram. Disse vil inkludere svimmelhet og ørhet, tretthet, hodepine, kvalme og oppkast, forstoppelse og svakhet. Hvis du skulle oppleve noen av disse symptomene mens du bruker Subutex, bør du snakke med legen din umiddelbart. Du må kanskje bli byttet til et annet medikament eller dosen må kanskje endres.

Advarsel

Siden Subutex virker på hjernen mye som alle andre smertestillende, er det potensiale, spesielt fra ukontrollert bruk, for å skape en avhengighet eller avhengighet til denne medisinen, samt be sin egen serie av abstinenssymptomer. Forholdsregel bør brukes når det er ansatt i forbindelse med et rehabiliteringsprogram.