Digidexo.com

Legemidler til behandling av depresjon i Teens

Teen depresjon ofte går ubehandlet for en rekke årsaker, blant tenåringer 'avhengighet av omsorgspersoner for hjelp og en misforståelse at tristhet i tenårene er rett og slett en del av ungdoms angst. Ifølge Helpguide.org, omtrent bare 20 prosent av tenåringer får behandling for sin depresjon. Venstre ubehandlet, kan depresjon føre til problemer i skolen, hensynsløs atferd, rusmisbruk, lav selvfølelse eller selv vold eller selvmord. Men selv om behandlingen er viktig, er medikamentell behandling ikke alltid det beste alternativet for tenåringer. Virkningene av antidepressiva på utviklingen av hjernen er enda ikke fullt ut forstått, og i noen tilfeller kan faktisk øke antidepressiva selvmordstanker.

Antidepression medisiner

Det finnes en rekke forskjellige typer av antidepressiva som kan være foreskrevet for å behandle tenåringer som lider av depresjon. Disse medisiner er foreskrevet basert på teorien om at ungdoms depresjon er forårsaket av en kjemisk ubalanse i hjernen. Den hyppigst foreskrevne klasse av antidepressiva er SSRI-medikamenter. Det finnes også andre typer antidepressive medisiner som er mindre vanlig foreskrevet, inkludert atypiske antidepressiva, trisykliske antidepressiva og MAO-hemmere.

SSRI (selektive serotoninreopptakshemmere)

SSRI, inkludert Prozac, Luvox, Zoloft, Paxil, Lexparo og Celexa, slag nivåene av serotonin i hjernen. Serotonin spiller en rolle i regulering av humør, og disse SSRI-inhibitorer kan således justere serotoninnivået i hjernen for å redusere depresjon. Men fordi serotoninnivået påvirker også mental klarhet, fordøyelse, smerte og søvn, SSRI har en rekke ulike bivirkninger, inkludert søvnproblemer, tretthet, kvalme og seksuelle problemer.

Atypiske antidepressents

Atypiske antidepressiva refererer til et bredt spekter av nye antidepressive medisiner på markedet at støt både serotonin og andre nevrotransmittere i hjernen som regulerer dopamin og noradrenalin. Disse nye stoffene omfatter Wellbutrin, Effexor, Cymbalta, Remeron, Desyrel og Serzone. Som SSRI, kan disse stoffene gi alvorlige bivirkninger, inkludert vektøkning, søvnproblemer, tretthet, kvalme og nervøsitet.

Trisykliske antidepressiva og monoaminoksidasehemmere

Trisykliske antidepressiva og monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) er en del av en gruppe av eldre medisiner som ble tradisjonelt brukt til å behandle depresjon. Fordi bivirkningene av disse medikamentene er enda mer alvorlig enn de andre klasser av antidepressive medikamenter, de er vanligvis bare foreskrevet som en siste utvei.

Risiko for narkotika som depresjon behandling

De langsiktige effektene av antidepressive medikamenter på ungdoms hjernen er ukjent. Videre kan det være vanskelig å slutte å ta antidepressiva når du begynner å ta dem. Abstinenssymptomer, som ligner de til å stoppe eventuelle avhengighetsskapende stoffet, kan forekomme. De som ønsker å slutte å ta anti-depresjon medisiner bør avvent narkotika sakte, under omsorg av en lege. Anti-depresjon narkotika kan også øke risikoen for selvmord i noen tenåringer og unge voksne under 24. Denne risikoen er verre for tenåringer med bipolar lidelse, en familiehistorie med bipolar lidelse eller tidligere selvmordsforsøk.

Talk Therapy

På grunn av risiko forbundet med antidepressive medisiner, kan samtaleterapi være anbefalt for tenåringer som lider av depresjon som et alternativ til medisinering. Selv for dem tenåringer som er foreskrevet medisiner, anbefaler National Institutes of Mental Health at disse medikamentene blir brukt i forbindelse med andre former for behandling, inkludert rådgivning, atferd ledelse og familieterapi.