Digidexo.com

Graviditet Måltider

Graviditet Måltider


En av de viktigste tingene en forventningsfull mor kan gjøre for helsen til sitt ufødte barn er å spise riktig. Næringsrik mat gir viktige elementer for barnets vekst og utvikling av hjernen. I tillegg hjelper maten å redusere risikoen for fødselsskader og hjelp i å bygge et sterkt immunforsvar. Med litt kreativitet kan du lage en deilig, sunn graviditet måltid plan.

Ting å spise

I andre og tredje trimester, gravide kvinner bare trenger å spise ca 300 ekstra kalorier om dagen. I løpet av første trimester, er det enda mindre. Unngå det gamle ordtaket om "jeg spiser for to", eller du vil ha mye mer vekt å tape.

For å hjelpe med kvalme og halsbrann, spise flere små måltider i løpet av dagen i stedet for tre store. Inkluder protein, melkeprodukter, frukt, grønnsaker og karbohydrater i hvert måltid. Protein bidrar til vevet, slik som placenta, morens blod og babyen, vokser fullstendig. Spise tre porsjoner protein i form av tofu, bønner, kylling, fisk og kjøtt hver dag. Kalsium, spesielt i den tredje trimester, er nødvendig for riktig bendannelse i baby. Den bevarer også styrke i morens bein. Spis 2-3 porsjoner med kalsium om dagen, som kan finnes i melk, yoghurt og ost.

Frukt og grønnsaker ikke bare gi vitaminer og mineraler, de leverer også fiber. Gravide kvinner har en tendens til å bli forstoppet, derfor spiser en god mengde fiber er viktig. Velg hele frukter enn fruktjuicer å få så mye fiber som mulig. Når det er mulig, damp grønnsakene dine, som å koke dem eliminerer mye av næringsstoffer. Spis minst fem porsjoner med ulike frukt og grønnsaker hver dag.

Karbohydrater gir energi, men vær forsiktig med hvilke du spiser. Hele korn, inkludert hele hvete brød, pasta og havregryn, er et utmerket valg, sammen med bakte og søtpoteter.

Hva skal unngås

Mens du får nok protein er viktig, trenger du ikke ønsker å få det fra de gale stedene. Unngå fisk som kommer fra ferskvann, sammen med fersk sverdfisk og tunfisk. Disse kan inneholde for mye kvikksølv. Du ønsker også å unngå å spise organer, for eksempel leveren. Å spise leveren kan resultere i å ha for mye vitamin A i systemet, noe som kan skade barnet ditt.

Harde oster er ideell for å få din meieri, men du ønsker ikke å spise myke eller blå-veined oster, da disse kan havnen skadelige bakterier. I tillegg unngå pre-forberedt salater fra delikatessebutikker og dagligvarebutikker sammen med upasteurisert melke og fruktjuicer, som også kan utgjøre en trussel for bakterier. Å spise altfor fet, kan salt og sukkerholdige matvarer kan være skadelig for deg og babyen din. Det er noen debatt om hvorvidt det er trygt å ha kunstige søtningsmidler, så bruk dem med måte.

Du kan ha koffein, men spiser det i små mengder. Det er trygt å ha opp til 200 milligram per dag. For mye koffein kan føre til lav fødselsvekt i barnet ditt, noe som kan påvirke helsen hennes senere i livet. Dessuten kan høyt koffein nivåer føre til spontanabort.

Måltider

Sammen med små frokoster, lunsjer og middager, spise sunn snacks i mellom. Til frokost, kan du prøve å spise en bolle med multi-korn frokostblanding eller havregryn med to spiseskjeer hvetekim, frisk frukt og en kopp skummet melk. Legg en kopp appelsinjuice og urtete. Eller prøv et egg og et stykke av hele korn toast med smør, sammen med en kopp appelsinjuice og yoghurt med bær.

Lunsj kan bestå av curry kylling salat på en hel-hvete roll med en kopp skummet melk, eller en kalkun og ost sandwich på hele korn brød med tomater og salat. Topp det hele med en kopp skummet melk og et eple.

Til middag kan du prøve broiled kylling med brun ris og dampet brokkoli. For en forfriskende dessert, spise vannmelon. Et annet alternativ er stekt laks, en bakt potet med fettfri rømme og dampede snap erter. Vaske den ned med et glass vann.

Frukt smoothies, hel-hvete peanøttsmør kjeks, druer, nøtter og linfrø er gode valg for mellom måltid snacks.