Digidexo.com

Har en Hysterosalpingogram Hurt

Har en Hysterosalpingogram Hurt


En hysterosalpingogram, eller uterosalpingogram, er en spesialisert X-ray prosedyre utviklet for å tillate detaljert avbildning av livmoren og egglederne. Prosedyren vanligvis fører bare mild smerte eller ubehag.

Fakta

Under en hysterosalpingogram, er en spesiell kontrastvæske introdusert inn i livmoren og egglederne, ifølge Surgery.com. Leger deretter bruke en X-ray imaging enhet som kalles en fluoroscope å produsere en serie med bilder som er tatt i forskjellige vinkler.

Kramper

Injeksjon av kontrastvæske krever bruk av et kateter, og enten kateteret eller farvestoffet i seg selv kan føre til midlertidig uterine kramper eller ubehag, i henhold til Radiological Society of North America (RSNA).

Magesmerter

En hysterosalpingogram kan også utløse irritasjon av bukhulen fôr (peritoneum), noe som resulterer i mindre, midlertidig magesmerter, rapporterer RSNA.

Betraktninger

Den RSNA bemerker at kvinner som gjennomgår en hysterosalpingogram vanligvis opplever vaginal spotting i flere dager etter inngrepet.

Ekstra Betraktninger

Surgery.com bemerker at kvinner med uregelmessige menstruasjonssykluser må nøye vurdere tidspunktet for sin prosedyre, siden gjennomgår en hysterosalpingogram nær eggløsning kan utsette et befruktet egg for farlige mengder av røntgenstråling.