Digidexo.com

Hva er årsaken til Spider årer i tenåringer?

Hva er årsaken til Spider årer i tenåringer?


Edderkopp årer, kan en lavere form for åreknuter, er vridd lilla eller blå hevet årer finnes oftest på baksiden av knær, lår og legger i kvinner, men menn og tenåringer er også utsatt. Disse årer kan være smertefullt og skjemmende, men er generelt betraktet som ufarlig og kan fjernes av en lege med en laser eller med sklerose, som er en behandling som omfatter et fluid injisert i venen som får den til å skrumpe. Åreknuter kan forebygges ved regelmessig mosjon og iført støtte strømper.

Genetikk

Åreknuter er ofte arvelig. Hvis en eller begge av en tenåring foreldre har åreknuter, da de er mer utsatt for å utvikle dem.

Hormoner

Kroppens nivåer av kvinnelige hormonene østrogen og progesteron kan føre til åreknuter. Noen tenåringer finner åreknuter utviklings i puberteten når svingningene i disse hormonene begynner. Graviditet legger også ekstra press på venene ved å legge ekstra blod til sirkulasjonssystemet.

Fedme

Opprettholde en sunn kroppsvekt kan bidra til å redusere risikoen i tenåringer for å utvikle edderkopp årer. Fedme i alle aldre setter ekstra belastning på sirkulasjonssystemet; være mer enn 20 prosent over det anbefalte vekt kan forårsake åreknuter. Ventilene i venene kontrollere blodet flyter i riktig retning, og belastning på sirkulasjonssystemet forårsaker disse ventilene til å bryte ned og blodet tilbake til hjertet bassenger i varicose vein områder, som strekker seg ut veggene i blodårene.

Røyking

Røyking er en annen bidragsyter til åreknuter. Røyking smalner arterier og vener, forårsaker for tidlig aldring og øke trykket inne i blodårene, ifølge BMJ gruppen.

Forlengede Aktiviteter

Stående, spesielt på hardt underlag som betong, sittende eller krysse bena for en lengre tidsperiode legger ekstra press på venene, forårsaker ventilene å slites ned sin funksjon. Tenåringer kan utvikle åreknuter bare fra å sitte i lange perioder i skolen.