Digidexo.com

Slik behandler Folliculitis

Slik behandler Folliculitis


Follikulitt er en hudsykdom som oppstår på grunn av en betennelse i en eller flere av hårsekkene. Slike betente hårsekker er forårsaket av faktorer som skrubbsår fra stramme klær og barbering, en infisert kutt eller kirurgisk innsnitt, eksisterende hudsykdommer (slik som akne eller eksem), utvidet bruk av selvklebende tape eller bandasjer, og anvendelse av stoffer som kan blokkere follikler (som make-up og coco smør). De organismer som er ansvarlige for denne type infeksjon er Staphylococcus, en gruppe bakterier som normalt lever på huden. Når infeksjonen setter inn, vil de infiserte follikler vises som røde kviser og kan inneholde puss. De kan klø og er ofte forbundet med svie eller smerte. De fleste infeksjoner er bare overfladisk og ofte leges i løpet av noen få dager. Men det er tilfeller der infeksjoner er for dyp og alvorlig, som øyeblikkelig legetilsyn. Her er noen nyttige tips for å administrere follikulitt.

Bruksanvisning

•  Forbered et rent håndkle, suge den i lunkent vann og legg den på toppen av det betente området. Unngå å skrubbe huden med håndkle. Bare komprimere den på toppen av området flere ganger om dagen til kløe avtar. Pass på at vannet ikke er for varmt så ekstremt varmt vann vil bare tørke ut huden din. Du kan også bruke litt hydrokortison krem ​​for å lindre kløe.

Tilrettelegge for enkel drenering av puss ved å komprimere den berørte delen med et rent håndkle dyppet i varmt saltvann. Kok 3 til 4 kopper vann og tilsett 1 teskje salt på den. La vannet for å avkjøle seg før temperaturen er levelig varmt nok for søknaden. Suge rent håndkle på vannet og komprimere den på det berørte området i 20 til 30 minutter, så mange ganger du kan, på en dag.

Bruk en antibakteriell vask som hexachlorophene å rense det infiserte området. Også bruke en antiseptisk løsning som Betadine, for å hindre eller stanse veksten av Staphylococcus-organismer.

Påfør litt antibakteriell aktuell salve eller gel som bacitracin, erytromycin eller klindamycin å fremme beskyttelse og raskere helbredelse.

Ta noen antibiotika piller som dikloksacillin, cefalexin (Keflex), eller erytromycin. Denne metoden er mest anbefalt for alvorlig type follikulitt. I noen tilfeller hvor mikroorganismer (for eksempel Staphylococcus aureus) er ganske motstandsdyktige mot enkelte antibiotika, leger ofte fore kombinasjoner av to forskjellige orale antibiotika slik som tetracyklin og clindamycin for behandling.

konsultere legen din om laser behandling for tilbakevend follikulitt. Dette er en effektiv metode og reduserer arrdannelse som kan forekomme i follikulitt. Men det er en negativ side ved denne behandlingen; bortsett fra å være så dyrt, det ødelegger hårsekkene, slik at ingen hår å vokse tilbake rundt det behandlede området.

Unngå å barbere området inntil infeksjonen helbreder. Og når du barberer, bruke barberhøvler som er av høy kvalitet. Sørg for å holde dem rene for å unngå angrep fra visse mikroorganismer. Også sette en rikelig mengde barberkrem på den delen som du er å barbere. Dette vil gi en enkel og sikker glir av barberhøvel, unngå unødig friksjon.

Bruk løse klær. Stramme klær vil øke friksjonen mellom duken og det berørte området. Dette, pluss en ekstra transpirasjon, vil bare forverre tilstanden. Så lar huden puste og holde det tørt å fremme raskere helbredelse.

Tips og advarsler

  • Når antibiotika er foreskrevet, sørg for å ta det religiøst å sikre raskere tilheling.
  • Hvis infeksjonen vedvarer eller sprer med i 2 til 3 dager, bør du kontakte legen din umiddelbart.