Digidexo.com

Hva er farene av borsyre?

Det er mange farer forbundet med den kjemiske borsyre. Borsyre eksponering gjør graviditet vanskelig. Det er veldig skadelig for nyfødte babyer. Det er mange symptomer som kan indikere om du har blitt forgiftet av borsyre. Det er nødvendig å handle umiddelbart hvis du søler et produkt som inneholder borsyre på deg selv eller svelge noe som inneholder det.

Identifikasjon

Borsyre er en vanlig ingrediens som finnes i mange husholdningsprodukter. Det er en kraftig plantevernmiddel som er spesielt kjent for å drepe kakerlakker, lopper, maur, Sølvkre og vann bugs. Mens de fleste av produktene som inneholder borsyre er greit for sporadisk bruk, kan misbruk av produkter som inneholder det være farlig. Når det brukes for mye eller forbrukes, borsyre forårsaker alvorlige sykdommer, håravfall og hudreaksjoner. Den primære fare for borsyre er forgiftning, noe som kan være livstruende.

Graviditet Farene

Borsyre eksponering under graviditet fører til et foster for å gå ned i vekt og oppleve mindre skjelettendringer. Menn som jobber i borsyre produksjon i mange år har lavere antall spermier og mindre sperm motilitet (som betyr et færre antall sædceller kan bevege seg mot en av en kvinnes egg).

Farene for nyfødte

Borsyre er noen ganger brukt til å desinfisere barnehager eller for å behandle bleie utslett hos babyer. Babyer som er kronisk utsatt for borsyre erfaring diaré, vekttap, kramper, oppkast, utslett og noen ganger død på grunn av forgiftning.

Betydning

Farene ved borsyre er viktig fordi den kjemiske brukes i så mange vanlige husholdningsprodukter. Noen eksempler er hud salver, munnskyllevann og bearbeidet mat. Emaljer, hud lotion, maling, medisinert pulver, fotografering kjemi, antiseptiske midler og astringents inneholde alle ofte borsyre.

Symptomer

Annet enn døden, tegn på borsyre forgiftning inkluderer blemmer, feber og lavt blodtrykk. Du kan kollapse, har kramper eller falle i koma. Andre, mindre alvorlige symptomer inkluderer døsighet, mangler ønske om å gjøre noe, og urinering mindre (eller ikke i det hele tatt). Ansiktsmusklene, hender, armer, ben eller føtter kan også nappe hvis du har borsyre forgiftning.

Advarsel

Vær forsiktig med å spray for mye borsyre på madrass hvis du bruker den til å drepe veggdyr. Hvis du får et produkt som inneholder borsyre på huden din, fjerne den ved å vaske det berørte området grundig. Gå til en lokal sykehusets legevakten umiddelbart hvis du har svelget et produkt som inneholder borsyre. Ta beholderen med deg hvis det er mulig og huske den tiden det ble svelget, samt mengden svelging.