Digidexo.com

Slik Conquer Candida og andre soppinfeksjoner

Candida (Candida albicans) er en vanlig yeastlike sopp som finnes i menneskekroppen. Normalt er Candida ikke problematisk. Men under visse vilkår, kan soppen vokse ut av kontroll, en tilstand som kalles candidiasis. Folk mest sårbare for Candida overvekst vanligvis har tatt store doser av antibiotika eller steroider, har blitt behandlet med soppdrepende midler, eller har immunforsvar som har blitt kompromittert på grunn av kjemoterapi eller AIDS. Noen av de vanligste symptomene er vaginitis, trost, og soppinfeksjoner i tåneglene eller negler. Reseptbelagte medisiner er tilgjengelige fra leger. I tillegg, endring i kostholdet er en utmerket måte å bekjempe candidiasis og relaterte soppinfeksjoner.

Slik Conquer Candida og andre soppinfeksjoner

•  Se en lege for laboratorietester og muligens en vev kultur for å få en definitiv diagnose av candidiasis. En lege kan forskrive aktuelle behandlinger, for eksempel lotions eller kremer, eller muntlig soppdrepende medisiner, for eksempel Diflucan eller Nystatin.

Bytt til en lav-karbohydrat diett, eliminere så mye gjær, hvetemel, sukker, stivelsesholdige matvarer, meieriprodukter, inkludert ost, frukt og fruktjuice som mulig. Spis mer grønnsaker, spesielt organiske greener. Rå grønnsaker er best, når det er mulig. Tygg maten sakte og grundig. Raw food oppfordrer sunn fordøyelse, som gjør godt tygde maten. En sunn fordøyelseskanalen gjør det vanskeligere for Candida å trives.

Ta daglige doser av probiotika - acidophilus eller bifidus kosttilskudd - som inneholder 50 milliarder kolonidannende enheter, for å oppmuntre veksten av "snille" bakterier i kroppen. I tillegg til å hjelpe på nedbrytningen og støtte et sunt immunsystem, disse bakteriene hjelpe fortrenger og begrense veksten av Candida i kroppen.

Legg til mer fiber i kosten ved å spise rikelig med ferske grønnsaker. Løselig fiber, som finnes primært i enkelte grønnsaker og frukt, samt psyllium frø skall, inneholder stoffer som kalles "prebiotika", som gir energi til de "vennlige" bakterier som lever i tarmen. Fiber oppfordrer også sunt eliminering, fjerner giftstoffer utgitt av Candida.

Supplement med kjente gjær jagerfly, for eksempel kaprylsyre, hvitløk ekstrakt, grapefruktkjerneekstrakt eller oregano olje. Følg doseringsanvisningen på produktet eller kontakt din helse-omsorg leverandøren. Kjøp bare enteric-coated kosttilskudd som tillater disse sterkt virkende stoffer til å passere trygt gjennom magen, frigivelse av innholdet i tynntarmen.

Ta daglig høy kvalitet, grønn-mat-baserte multivitamin og blandede mineraltilskudd for å sikre at kroppen får de næringsstoffene den trenger for å helbrede.

Hint

  • Spis et fedd rå hvitløk hver dag. Dersom rå hvitløk er ikke for deg, luktfrie kosttilskudd er et annet godt alternativ.
  • Drikk bare ny, ionisert vann med en pH av 9 eller 10, i det minste 8 glass pr. Vann hjelper i flukt døende Candida fra kroppen og forhindrer forstoppelse, en faktor som fremmer veksten av Candida.