Digidexo.com

Hodeskade Informasjon

Hodeskade er betegnelsen som brukes for eventuelle skader som påvirker skallen, hodebunnen eller hjerne. Det finnes millioner av hodeskader hvert år, og mer enn en halv million av dem som resultat i betydelig skade som krever sykehusinnleggelse eller fører til død. Grunnleggende førstehjelp kan føre til mindre alvorlige konsekvenser hvis implementert riktig.

Typer

De to typer av hodetraume er åpne, eller å trenge inn, og lukket. Når et objekt treffer hodet, men bryter ikke skallen, lukket hodeskade resultater. Hvis en gjenstand treffer hodet og bryter skallen, noe som resulterer i noe inn i hjernen, har åpen trauma oppstått.

Alvorlige hodeskader Symptomer

Symptomer på alvorlig hodeskade som krever øyeblikkelig legehjelp inkluderer tap av bevissthet, alvorlig blødning fra hodet eller ansiktet, blødninger eller klar væske som kommer fra nesen eller ørene, alvorlig hodepine, nakkesmerter, forvirring, puste opphør, svakhet i armer eller ben, tap av balanse, oppkast, sløret tale, elever av ulik størrelse, utrøstelig gråt, svimmelhet, manglende evne til å kontrollere blære funksjoner og beslag.

Behandling for lukket hodeskade

Unn lukkede hodeskader med kalde omslag som brukes på såret i 20 minutter. Se etter et av tegnene på interne (åpen) hodeskade. Når den skadde personen sover, se etter rykninger lemmer, pusteproblemer eller endringer i farge. Hvis noen problemer er mistenkt, delvis våkne pasienten. Hvis han ikke prøver å omplassere og mase litt, prøve å vekke ham fullt ut. Unnlatelse av å våkne helt krever øyeblikkelig legehjelp.

Førstehjelp

Ring 911 og få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis noen av symptomene på alvorlig hodeskade er til stede. Mens du venter på akutt personlig å komme, sjekk luftveier, pust og sirkulasjon av skadelidte og begynne HLR om nødvendig.
Hvis personens pust og puls er fine, men hun er bevisstløs, plasserer hendene på begge sider av hodet for å stabilisere nakke og ryggrad. Hold hodet på linje med ryggraden og holde henne fra å flytte til hjelpen kommer. Trykk på en klut fast på noen flekker som blør. Ikke ta ut en gjennomvåt gjennom blodig klut. I stedet, bruke en annen klut over toppen av den første. Ikke trykk hvis skallebrudd er mistenkt. I stedet dekke såret med steril kompress dressing. Ikke fjern gjenstander fast i skallen.
Bruk is til noen områder som er hovne. Rull pasientens hode, nakke og kroppen som en enhet på siden av henne hvis hun kaster opp. Hold alt innrettet for å hindre ryggskade.

Forebygging / løsning

Ha beskyttende hodeplagg når engasjerende i sport, bruke bilbelte i motorkjøretøy, følg trafikkreglene når sykling og være klar over omgivelsene, slitasje lyse klær når ut etter mørkets frembrudd, barne hjemmet og har spesifikke lekeområder for å minske sjansen for skader.