Digidexo.com

Spigelian Brokk Treatment

Et brokk kan oppstå i et individ i alle aldre. Dette fremspring av kroppsvevet er et resultat av en del av tarmen, blir mage vev eller annet organ tvinges ut av plass. En spigelian brokk, eller lateral ventral brokk, er den sjeldneste typen brokk. Ofte vanskelig å diagnostisere, en spigelian brokk kan ha alvorlige komplikasjoner hvis venstre ubehandlet.

Hva som forårsaker en Spigelian Brokk?

En spigelian brokk, som andre typer, kan skyldes en medfødt defekt koble vev, tunge løft, sportsaktiviteter, fedme, hoste, graviditet, post-kirurgi infeksjon, magevæske, og anstrengende ved vannlating eller avføring. Arvelighet er også en faktor i sannsynligheten for at en person vil utvikle en spigelian brokk. Den nedre kvadrant av bukveggen svekker som tilstanden skrider frem på grunn av passasjen av tiden og trykket av aktiviteter.

Symptomer og Diagnose

Omfanget av symptomer langs den nedre bukvegg kan omfatte ømhet, smerte og en utstående masse, eller vev. Oppkast og kvalme er sannsynlig hvis herniated vev som forårsaker en tarmobstruksjon. Vedvarende smerte med en tarmobstruksjon kan være et tegn på en strangulated brokk. Dette reduserer blodstrømmen til tarmen og trenger medisinsk hjelp for å hindre at tarmen fra å bli angrepet av koldbrann. Hvis tilstanden er medfødt, blir det mer tydelig når et barn er lei seg eller gråter. Diagnostisere en spigelian brokk er vanligvis vanskelig på grunn av den høye forekomsten av innesperring av den smertefulle masse. Den primære måten å diagnostisere er ved fysisk undersøkelse, som etterfølges av en ultralyd eller CT scan. Disse testene er nyttig for å unngå komplikasjoner.

Behandling

Kirurgi er nødvendig for å reparere en spigelian brokk, som det er utsatt for kvelning. Laparoskopisk eller konvensjonell kirurgi, ved innsnitt, kan utføres for å sette ford organer tilbake i posisjon når innholdet er fjernet fra brokk for suturering. Den skadde bukveggen er forsterket med et kirurgisk mesh for å hindre gjentakelse. Hvis nettet ikke er satt på plass, brokk vil mest sannsynlig gå tilbake. Mesh reparasjon er en grunnleggende prosedyren som er sterkt grunnlag. Pasientens gjenopprettingstiden er relativt kort - ca to uker - og er vanligvis begivenhetsløst etter enten kirurgisk fremgangsmåte. Den laparoskopisk metode er foretrukket for å minimere sjansene for infeksjon og redusere sykehusopphold. En post-kirurgi oppfølging undersøkelse med behandlende lege er vanlig å utelukke eventuelle komplikasjoner så normale aktiviteter kan gjenopptas.