Digidexo.com

Brokk Abdominal øvelser

Mange lurer på hva slags øvelser som kan gjøres for en herniated tilstand. Det er forskjellige kategorier av brokk, inkludert hiatal, inguinal (lyske) og epigastrisk, som ligger mellom navle og den nedre brystkassen, hvor en del av tarmen kan stikke gjennom bukveggen. Årsaken til de fleste brokk er svakt muskeltonus. Svake muskelfibre lage åpning som tarmen kan bule eller stikke, så styrket og tonet magemusklene er avgjørende for å helbrede og forebygge slike brokk.

Øvelser for å unngå

Trening er viktig for sunne, tonet magemusklene, designet for å holde indre organer der de er ment å være. Løse, svake og slapp muskulatur øker risikoen for å utvikle en abdominal brokk, som oftest forårsaket av å løfte tunge gjenstander. Unngå øvelser som involverer tung å dytte, dra eller løfte som Vektløfting.

Styrke trening

Utfør aerobic-type øvelser som turgåing, svømming og sykling. En tilbakelent sykkel er ideell for de med svulmende brokk, som magemusklene ikke vil være over stresset. Disse typer øvelser ikke tvinge halsen lukket, som legger mer press på magen, til å utføre. Du kan sitte på en stasjonær sykkel, gange eller jogge på en tredemølle. Sit ups og crunches er greit så lenge du ikke forårsaker smerte, og de beveger seg ikke produserer en ytre utvekst eller belaste musklene på noen måte. Imidlertid er vanligvis akseptabelt noen form for trening som ikke vil oppmuntre til en 'svulmende "av brokk. Likevel, spør legen din før du starter med høy effekt trening rutine. Sikt på ca 30 minutter med kontinuerlig trening for å bidra til å styrke alle kjernemuskulaturen.

Isometriske øvelser

Engasjere mage gjennom isometrisk trening. Foruten sit-ups, suge inn og holder magen i tett mens du teller til 30 sekunder, og slipp. Mens du suger magen inn, vipp bekkenet oppover samtidig. Dette vil bidra til å styrke og tone den nedre muskelområdet. Dette er kjerneområdet for lyskebrokk å utvikle. Ligg på ryggen på gulvet og legg hendene under baken, og løft bena opp fra gulvet. Begynn med bena ca en fot på gulvet, hold mens du teller til fem og slipp. Som magemusklene vokse sterkere, løft føttene mellom ett og tre inches fra gulvet og hold i 30 til 60 sekunder. Husk å puste; du ønsker ikke å holde pusten eller øke trykket under thuis trening. Hvis du ikke er helt klar for begge føttene, løfte en fot opp fra gulvet om gangen, deretter bytte.