Digidexo.com

Løsninger for leverproblemer

Den menneskelige leveren fungerer en grand regulator for mange kroppsfunksjoner som fett sammenbrudd, kjemiske balanse og blodfiltrering. Da leveren blir syke, kroppen begynner å fungere mindre effektivt og forblir ubehandlet, opphører kroppen til å fungere helt. Dermed må folk være årvåken og gå til en lege etter at de første symptomene på leversykdom. Videre har legen din teste leverfunksjonen med en blodprøve jevne mellomrom for å sikre at leveren din fungerer på full kapasitet.

Løsninger for Skrumplever

Cirrhose er en lever tilstand karakterisert ved arrvev på leveren. Ettersom forholdet av arrvev på friskt vev øker, kan leveren ikke utføre sine nødvendige oppgaver. Cirrhose oppstår for en rekke årsaker, ofte som et resultat av en tilstand som for eksempel kronisk alkoholisme, hepatitt B, C og D, eller ikke-alkoholholdige fettleversykdom. Dessverre, det er for øyeblikket ikke mulig å reversere leverskader. I en tidlig fase, og hvis du fortsatt har en stort sett sunt leveren, legen din vil fokusere på den underliggende årsaken til skrumplever og behandle den tilstanden.

For avansert stadium leversykdom, der leveren er ikke frisk nok til å fungere, er det eneste nåværende behandling en levertransplantasjon. Siden levertransplantasjoner krever en donert leveren som passer din blodtype, leger plassere folk som trenger nye lever på en venteliste. Alder, årsak til leverskader og generell helse bidrar til en persons plassering på ventelisten. Legen vil bare utføre en transplantasjon hvis han finner en passende match.

Den mest effektive måte for å beskytte leveren fra cirrhose er å behandle tilstander som kan føre til cirrhose. Du er mindre sannsynlig å oppleve leverskade hvis du klarer eller kurere sykdommer som fører til skrumplever.

Løsninger for Hepatitt

Hepatitt er et generelt begrep som brukes for å beskrive en rekke virusleversykdommer. Visse former for hepatitt som hepatitt A har vaksiner som vil bidra til å beskytte folk fra å pådra seg sykdom. Siden Hepatitt A har i dag ingen effektiv kur, er den beste behandlingsmetoden forebygging gjennom vaksinen og sunn hygiene for å hindre virus sammentrekning. Andre former for hepatitt som hepatitt C, krever medisinske behandlinger som vil angripe viruset før det skader leveren repareres.

Hva å se opp for

Leverproblemer ofte ikke produserer åpenbare symptomer før sykdommen har kommet. Generelle helse årvåkenhet vil hjelpe deg å oppdage noen av de mer subtile symptomer på leversykdom tidligere. Vanlige leversykdom symptomer inkluderer gulsott av huden og / eller øynene, mørk farge på urinen til tross hydration nivå, forstørret milt på grunn av redusert galle flyte og ubehag i magen. Gå til en lege for videre evaluering dersom du opplever noen av disse symptomene eller andre vanlige leversykdom symptomer. Siden leverproblemer er noen ganger på grunn av leverspesifikke sykdommer og noen ganger et biprodukt av andre forhold som for eksempel kreft som har spredt seg til leveren, behandlingstilbud og prognose vil variere.