Digidexo.com

Helse Risikofaktorer av rask mat

Helse Risikofaktorer av rask mat


Ifølge en undersøkelse utført av USDA, minst én av fire voksne at de spise fast fast food. Antallet fast-food restauranter fortsetter å øke i USA på grunn av bekvemmelighet og kostnad. Imidlertid kan fastfood bidra til dårlig helsemessige forhold, for eksempel høyt blodtrykk, hjerte-og karsykdommer og fedme.

Kalorier

En studie rapportert i 2002 tidsskriftet American Journal of Public Health fant at del størrelser av mat spist utenfor hjemmet er økende. Større deler føre til en økning i kalorier per mat element som en person forbruker. En økning på bare 100 kalorier om dagen kan føre til en 10-kilos vektøkning i løpet av et års tid.

Trans-fettsyrer

Mange fast-food restauranter har gjort et bytte til vegetabilske oljer til steking i et forsøk på å redusere trans-fettsyrer. Noen trans fett kan fortsatt forbli under de føderale retningslinjene for rapportering. Consumer Reports fant at pommes frites kan inneholde opp til 0,4 gram per porsjon. Bare 5 gram om dagen kan øke risikoen for hjertesykdom med 25 prosent.

Natrium

Nesten all fast food er ekstremt høy i natrium. Salt er ikke bare lagt på tidspunktet for matlaging for smaken, er det også ofte tilsettes i løpet av behandlingen som et konserveringsmiddel. Overdreven inntak av natrium kan forverre høyt blodtrykk.

Mangel på Fiber

Fast-food produkter inneholder svært sjelden noen fiber. Boller er hovedsakelig laget av raffinert hvitt mel, poteter som brukes i pommes frites har huden fjernet, og den typiske fast-food måltid mangler frukt og grønnsaker. Fiber er viktig for fordøyelsen helse, og kan bidra til å redusere kolesterolnivået.

Lav nærings-verdien

Grønnsaker som brukes i fast-food restauranter er vanligvis begrenset til tomater og isbergsalat. Mens tomater er en sunn frukt, de fleste kjeder sende råvarer i fra lange avstander, og næringsverdien er sterkt redusert.

Tilsetningsstoffer

På de fleste fast-food restauranter, har smaks og fargestoffer blitt lagt til mange av de matvarer, inkludert brus, salatdressinger, kjeks, krydder, kylling retter og sandwich boller. Disse tilsetningsstoffer stammer fra naturlige kilder, men har blitt kjemisk endret for å gjøre dem mer stabile for matvareindustrien.