Digidexo.com

Omega 3 effekter på hjernen

Med alt snakket i disse dager om å eliminere fett og karbohydrater fra kosten, er svært lite noen gang sagt om de gode fettstoffer. En gruppe av fett som faller inn i den kategorien er omega-3 fettsyrer. Vanligvis finnes i fisk og andre høykvalitets proteinkilder, disse fettsyrene er helt avgjørende for riktig hjernen og cellefunksjon.

Minne og ytelse

Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer. Dette betyr at de ikke kan produseres av kroppen og må innhentes gjennom mat kilder. De beste kildene til disse næringsstoffene er fisk og fiskeolje, vegetabilske oljer som raps og soyabønner, valnøtter, og hvetekim. Fordi hjernens arbeidsflate er sammensatt hovedsakelig av disse fettsyrene, spiller de en viktig rolle i hukommelse og andre hjernefunksjoner. Symptomer som tretthet, dårlig hukommelse, humørsvingninger og depresjon kan være relatert til omega-3 fatty acid deficiency.

Kommunikasjon med kroppen

Legemet er i stadig forsyner hjernen med næringsstoffer gjennom sitt stort nettverk av kapillarer. Ifølge Franklin Institute, er det nødvendig å være forsiktig med hva slags fett du spiser fordi trans fettsyrer faktisk bli en del av cellemembranene på samme måte som de gode omega-3 fettsyrer gjør. Mens omega-3-fettsyrer danner en beskyttende kappe rundt nervecellene, trans-fettsyrer faktisk hindre korrekt kommunikasjon finner sted med resten av kroppen. Dette kan ha en effekt på hjernen evne til å regulere hjerte, hud og andre organer. Omega-3-fettsyrer er absolutt nødvendig, ikke bare til selve hjernen, men også til resten av kroppen på grunn av denne vedvarende symbiose mellom kroppen og hjernen.

Unngå tap av kognitiv funksjon

The US Department of Health and Human Services har oppsummert resultatene fra flere studier på sin hjemmeside. Den overveldende bevis for disse studier peker på det faktum at aldring, demens og andre nevrologiske sykdommer relatert til fraværet av omega-3-fettsyrer i hjernen. Videre studier må utføres når det gjelder bruk av omega-3-fettsyrer i behandling av disse forhold, men tegn tyder klart på at den opprinnelige tilstand av degenerasjon er sannsynligvis relatert til denne kosttilskudd mangel sammen med nærværet av andre skadelige stoffer som transfettsyrer. Hvis du ønsker å leve resten av livet ditt med alle dine kognitive evner intakt, kan det være lurt å vurdere resultatene av disse studiene.