Digidexo.com

Hva mat er bra for Human leveren?

Hva mat er bra for Human leveren?


Mer enn 18.000 innbyggere i USA døde av leverkreft i 2007, ifølge forskning fra American Cancer Society. Det er en økning på 10 prosent fra året før. Heldigvis kan du bidra til å holde leveren sunn ved å spise riktig mat

Fiber er nøkkelen

Matvarer som inneholder mye fiber bidrar til å holde leveren fungerer. Havrekli og andre hele korn, samt flere frukter og grønnsaker som spinat, brokkoli og blåbær er høy i fiber.

Verdien av magre proteiner

Magre proteiner bidra til å forhindre fet oppbygging fra akkumuleres i leveren. Gode ​​kilder til magre proteiner inkluderer fisk, kylling og ekstra magert kjøtt.

Antioksidanter holde leveren sunn

Grønnsaker med høye nivåer av beta-karoten, en antioksidant, bidra til å beskytte leveren fra et bredt spekter av sykdommer. Grønnsaker som passer disse kriteriene inkluderer gulrøtter, rødbeter og spinat.

Ikke hopp over Beans

Belgfrukter slik som nyrebønner og soyabønner er rike på aminosyren arginin. Denne syren bidrar til å nøytralisere ammoniakken som kan bli funnet i leveren.

Få din viktige vitaminer

Mat høyt på vitamin C og E, som inkluderer tomater, brokkoli, paprika, mandler, asparges og valnøtter, fungere som kraftige antioksidanter. Matvarer med høyt innhold av vitamin B, blant annet brokkoli, egg og brun ris, kan bidra til å eliminere eller hindre leveren lunger.