Digidexo.com

Hva gjør du for lav kalium?

Hypokalemi, eller lav kalium, er et potensielt alvorlig problem som kan føre til tretthet, muskelkramper, forstoppelse og unormal hjerterytme. Kalium er en elektrolytt, som er essensielt i riktig funksjon av kroppens nerve og muskelceller. Lav kalium kan være livstruende, og det krever øyeblikkelig legehjelp. Det er mat og kosttilskudd som vil bidra til å forhindre kaliumnivået faller til farlige nivåer som er lett tilgjengelig og bør være en del av en diett for alle som mistenker at de kanskje ikke får nok.

Riktig nivå

Normale nivåer av kalium i blodet er mellom 3,6 og 4,8 milliekvivalenter per liter (mmol / L). Hvis en blodprøve avslører en kaliumnivå på 2,5 mmol / L eller mindre, så tilstanden krever umiddelbar behandling da dette er faresonen som kan føre til hjertesvikt.

Inntak

Kroppens kalium forsyning kommer fra maten vi spiser. En økning i de følgende spesifikke matvarer kan avhjelpe situasjonen helt av seg selv.
Ferske frukter og grønnsaker som bananer, honningmelon, appelsiner, jordbær, kiwi, avokado og aprikoser er rike på kalium. Friske grønnsaker, sopp, erter, rødbeter og tomater er også gode kilder til elektrolytten.
Biff, fisk og kalkun er kalium rik proteiner, mens juice fra appelsiner, svisker, aprikoser og grapefrukt er alle gode tilskudd til kosthold for å øke kaliumnivået, ifølge Medicinenet.com.

Kosttilskudd

Kaliumtilskudd er tilgjengelige i muntlig form og som injeksjoner i kritiske tilfeller. Spør legen din om hvilke typer kosttilskudd ville være best for deg og hvor mye du skal ta. Effer-K, Glu-K, K-Tab, K-Lyte og Potassimin er alle amerikanske merkenavn av kaliumtilskudd tilgjengelig på markedet.

Årsaker

Den vanligste måten for kroppen å få en utilstrekkelig nivå av kalium er gjennom urin eller fordøyelseskanalen. Ifølge Mayo Clinic, er dette den vanligste årsaken til kaliummangel. Derfor har folk med diaré, som tar avføringsmidler eller diuretika (vanndrivende), spiseforstyrrelser slik bulimi eller som har kronisk nyresykdom er mest sannsynlig å oppleve denne mangel.