Digidexo.com

Vanlige astma utløser

Vanlige astma utløser


Astma har mange triggere, og lider må lære å identifisere disse triggere for å administrere sin astma. Astmasyke støter felles miljø triggere hver dag som kan variere fra venner og familie til sitt soverom eller bad. The Environmental Protection Agency (EPA) rapporterer at amerikanerne bo inne 90 prosent av tiden, så megetsigende som utløser de kan støte på vil hjelpe dem med å administrere sin astma.

Smoke

Både førstehånds og passiv røyking kan være en vanlig astma utløse. Selv rest røyk igjen av røyking i bilen eller i huset kan utløse astmasymptomer. Astmasyke bør passe på å unngå alle steder der de kan støte på passiv røyking, for eksempel restauranter, barer, og de boliger og biler av venner og familie som røyker.

Kakerlakker

En kakerlakk infestation kan utløse astma problemer. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), kan både kakerlakk kroppsdeler og avføring utløse astmaanfall, så astmasyke bør holde seg på toppen av eventuelle kjente kakerlakkproblemer i hjemmet. Rydder opp noen mulige kilder til mat og vann samt rengjøring dagens rester av problemet kan bidra til å redusere astma utløse.

Nitrogen Dioxide

Nitrogendioksid utløser ofte astma lidende som bruker drivstoff-brenning apparater. Disse apparater inkluderer peiser, ovner og ovner. Unngå utstrakt bruk av slikt utstyr, eller bytte til elektriske energikilder for å unngå å utløse astma.

Mold

Mold er en av de mest vanlige astma utløser. Mold kan vokse i nesten alle hus, og kan være en av de usynlige astma utløser, som noen muggvekst kan være vanskelig å finne. Ta ekstra forholdsregler for å holde badet og kjøkkenet tørr og fri for mugg. Holde innendørs luftfuktighet ned kan også redusere nivåene av mold som utløser astma.

Vær

Endringer i været eller visse værforhold kan utløse astmasymptomer. , Ekstreme og stormer luftfuktighet temperatur kan utløse astma hos noen lider. Værforhold kan også påvirke alvorlighetsgraden av andre astma triggere, for eksempel pollen, støv og forurensning.

Dust

Hvert hjem, selv rene seg, kan ha støvmidd. Støvmidd ofte utløse astma, fordi de bor på steder som astmasyke møter hver dag, for eksempel puter og gulv. Bruk dekker å beskytte puter fra støvmidd, og vaske eventuelle stoff overflater og gulv ofte for å redusere problemet.

Stress

Stress kan utløse astmasymptomer, så en astma lidende bør ha en plan for å takle stressende situasjoner. Stress fører til at kroppen spent opp og begrense luftstrømmen og ofte kombinerer med en miljø trigger til å forårsake astma symptomer.