Digidexo.com

Hypotyreose symptomer og behandling

Skjoldbruskkjertelen er en sommerfugl-formet kjertel som ligger like under adamseplet, og er ansvarlig for å lage hormoner som styrer stoffskiftet. Når denne kjertelen ikke produserer nok thyroid hormon, du har hypotyreose. Hvis venstre ubehandlet, kan dette føre til fedme, infertilitet og hjertesykdom.

Årsak

Den vanligste årsaken til hypotyreose er Hashimoto tyreoiditt, en autoimmun sykdom som oppstår når immunsystemet forstyrrer den normale produksjonen av thyreoideahormoner.

Symptomer

Symptomene vil variere avhengig av alvorlighetsgraden av og hvor lenge skjoldbrusk-mangel har foregått, men vil vanligvis bestå av tretthet, unormale menstruasjonssykluser og kulde intoleranse.

Komplikasjoner

Ubehandlet hypotyreose kan føre til andre helseproblemer, for eksempel struma, hjerteproblemer og fødselsskader.

Diagnose

Din lege vil bestille en blodprøve hvis han eller hun mistenker hypotyreose, der skjoldbruskkjertelen og skjoldbrusk-stimulerende hormon nivåer vil bli målt.

Behandlinger

Å behandle hypotyreose, må en skjoldbrusk hormon supplement tas hver dag for å regulere hormonnivået og metabolisme. Dette tillegget er tilgjengelig i både syntetiske og naturlige former, med naturlig alternativ opprettet fra dessicated svin kjertel.