Digidexo.com

Hvordan leve med allergi mot dyrehår

Hvordan leve med allergi mot dyrehår


Allergi mot dyrehår er ikke forårsaket av håret selv, men av et protein som finnes i dyrets spytt og dander. Heldigvis har du muligheter for å håndtere allergien annet enn å bli kvitt kjæledyr.

Bruksanvisning

•  Vask kjæledyret ukentlig. Dette vil redusere allergen nivåer. Bruk en veldig mild hund eller katt sjampo for å hindre at kjæledyret huden blir for tørr.

Gni pet ned med destillert vann daglig. Det bidrar til å redusere allergen nivåer betydelig.

Bruk en av allergen reduksjon produkter på markedet. De selges i dyre forsyne butikkene; du kan bruke dem i stedet for destillert vann.

Vacuum daglig. Bruk en støvsuger med en god HEPA filter. Vakuum møbler og forheng, samt gulvet.

Vurder å fjerne tepper. Glatte gulv som fliser eller tre er mye lettere å rengjøre, og dyrehår ikke klistrer seg fast til disse flatene.

Bruk en luftfiltreringssystem i huset.

Minimer stoppede møbler og myke ullen overflater, som kan gjemme allergener.

Damp-støv minst en gang i uken. Allergenene er luftbåren, og kan holde seg til gjenstander rundt huset, for eksempel lampeskjermer eller bilderammer.

9. Hold kjæledyr ut av soverommet.

Velg en sofa eller stol som vil være kjæledyret spot og dekke den med et ark. Det vil være lettere å holde kjæledyret av møbler hvis kjæledyret har en utpekt stykke møbler for å sitte på.

Vask sengetøy en gang i uken.

Vask eller tørk av kjæledyr leker ofte. De bærer allergener.

Confine kjæledyr til enkelte rom hvis du har et stort hus.

Vask hendene etter å ha spilt med kjæledyret ditt.

Hold kjæledyr utenfor hvis du har et trygt sted for dem. For hunder, betyr dette et inngjerdet tun og et hundehus for ly. Katter bør ikke holdes utenfor, med mindre du bor i et område langt borte fra trafikk og naturlige predatorer.

Vurdere å ta allergivaksinering for å hjelpe desensitize deg for allergener.

Tips og advarsler

  • Kjæledyr allergener kan eksistere i et hus lenge etter at kjæledyret er borte. Hvis du har allergi mot dyrehår og flytter til en ny bolig, sjekk om den tidligere beboer hadde kjæledyr. I så fall bør du ta ekstra forholdsregler for å vaske huset, spesielt tepper, før du flytter inn. Det kan være lurt å vurdere å ansette en spesialist hvis allergi er alvorlig.