Digidexo.com

Om Oppbygging av Muscle

Menneskekroppen har tre typer muskler - skjelettmuskulatur, glatt muskulatur og hjertemuskulatur. Skjelettmuskulatur er den typen som folk vanligvis tenker på - den muskelen som vi bruker til å bevege seg og påvirke vårt miljø, som for eksempel muskel i våre armer, ben, rygg og magemuskler. Skjelettmuskelbevegelser er frivillig, slik som sparker en ball. Hjertemuskelen er funnet bare i hjertet, og danner det meste av veggen av hjertet. Hjertemuskelen ligner skjelettmuskulatur, men bevegelsen er ufrivillig. Glatt muskulatur er strukturelt forskjellige fra hjerte- og skjelettmuskulatur. Det er funnet mange steder i kroppen, for eksempel fordøyelseskanalen, luftveiene, blodårer, reproduktive organer og rundt hårsekkene. Dens bevegelse er ufrivillig.

Funksjoner

Muscle utfører mange funksjoner. Folk bruker skjelettmuskulatur bevisst for å flytte sine organer og andre gjenstander, og ubevisst for å opprettholde kroppsholdning. Skjelettmuskulatur bistår blodstrøm og produserer varme for å opprettholde kroppstemperaturen. Hjertemuskulatur fører hjerter til å slå. Glatt muskulatur maten beveger seg gjennom fordøyelseskanalen, bidrar til å regulere strømmen av blod og lymfe i hele kroppen, og beveger seg eggceller gjennom egglederne. Sphincters, som er laget av glatt muskulatur, kan holde stoffer på plass og slippe dem på ønsket tidspunkt og rente, som for eksempel urin i urinblæren og galle i galleblæren. Glatt muskulatur i livmoren produserer sammentrekninger av fødsel, og glatt muskulatur i fordøyelseskanalen produserer noen varme for å bidra til å regulere kroppstemperaturen.

Funksjoner

Alle typer muskel har tre funksjoner - elektrisk oppstemthet, kontraktilitet, elastisitet og utvidelsesmuligheter. Elektrisk eksitabilitet er evnen av muskel for å produsere elektriske signaler som forårsaker den til å trekke seg sammen. Kontraktilitet er evnen muskelen til å gjøre seg kortere, for eksempel når biceps muskler kontrakt under biceps curls. Utvidbarhet er muligheten for å strekke en muskel uten å bli skadet. En person skal utføre tøyningsøvelser kan forlenge musklene en god del uten å skade den, og livmoren strekker seg til mange ganger sin normale størrelse i løpet av svangerskapet med ingen skade på glatt muskulatur. Glatt muskulatur i magen kan strekke mye etter et måltid uten sprengning.

Elastisitet er muligheten av muskel for å gå tilbake til normal lengde etter kontrahering eller utvide. Den biceps tilbake til normal lengde etter kontrahering under en curl, hjertevegg går tilbake til normal størrelse etter kontrahering under et hjerteslag, og livmor går tilbake til normal størrelse seks uker etter fødsel.

Komponenter

Muskelceller, som kalles fiber, er de viktigste komponentene i muskel. Diameteren av skjelettmuskelfibrene går fra 1/2500 av en tomme til 1/250 av en tomme, og den gjennomsnittlige lengden på en moden skjelettmuskelfiber er ca 4 inches, med de lengste fibrene rekk om en fot i lengde. Fibrene er de delene av den muskel som utvide og trekke seg sammen.

Hver skjelettmuskelfiber er omgitt av en kappe av bindevev kalt endomysium. Skjelettmuskelfibrene er anordnet i bunter av 10 til 100 fibre som kalles bunter, og overtrekket av bindevev som omgir hver fascikkel kalles perimysium. Hele muskelen er dekket av bindevev kalt epimysium. Sener koble mest skjelettlidelser muskler til bein.

Når skjelettmuskulatur "bulkd opp" på grunn av regelmessig trening, som styrketrening, fibrene i muskelen blir tykkere - denne prosessen kalles hypertrofi. Testosteron trigger hypertrofi av muskelfibre, noe som er grunnen til at menn generelt har større skjelettmusklene enn kvinner. Misbruk av anabole steroider fører også til hypertrofi av skjelettmuskelfibre, men forårsaker uønskede og potensielt farlige bivirkninger også.

Hver fiber i et skjelett- eller hjertemuskelen består av en cellemembran, eller sarcolemma. Sarcolemma har mange små tunnel-lignende strukturer som kalles T-tubuli som gjør at elektriske signalene går inn i cellen og aktiverer den. Hvert muskelfiber er fylt med cytoplasma, noe som kalles "sarcoplasm" i muskelceller. Innenfor sarcoplasm av skjelettmuskelfibre er hundre eller flere kjerner, som inneholder cellens DNA; mitokondrier, som produserer energi for muskelsammentrekninger; og myofibriller, som er trådlignende strukturer som strekker seg over hele lengden av fiberen, og som forårsaker at fiberen å trekke seg sammen. Konsentrasjonen av myofibrils skaper mørke bånd i skjelett- og hjertemuskulatur som kan sees under et mikroskop. De vekslende mørke og lyse striper i hjerte- og skjelettmuskel er grunnen til at disse typer muskel kalles "tverrstripet." Glatt muskulatur mangler disse bandene, og er derfor klassifisert som "ikke-tverrstripet" muskel. Hver myofibril er omgitt av et nettverk av væskefylte sekker som kalles sarkoplasmatisk retikulum. Disse sekker lagre kalsiumioner som, når den slippes, forårsaker myofibril til kontrakt. Den sarcoplasm inneholder også en masse av glykogen, et molekyl som består av mange glukosemolekyler. Glykogen er den viktigste kilden til drivstoff som mitokondriene bruker for å gjøre energi til muskelen. Myoglobin er et protein som finnes bare i muskelcellene, og det frigjør oksygen som mitokondriene trenger for å forbrenne glykogen. Hver myofibril inneholder tykke filamenter og tynne filamenter, som er arrangert i avdelinger som kalles sarcomeres. Regions of tett materiale, kalt Z-plater, separat hver sarcomere.

Hjertemuskelen er svært lik skjelettmuskel. Forskjellene er at, mens skjelettmuskel er forbundet ved hjelp av sener til ben, gjør hjertemuskelen opp veggene i hjertet. Hjertemuskelfibre har bare én kjerne og er forgrenet, mens skjelettmuskelfibre har mange kjerner og er ikke forgrenet. Hjertemuskelfibre er mindre i diameter og har mindre sarcoplasmic retikulum enn skjelettmuskelfibrene. De kontrakt saktere enn skjelettmuskelfibrene. Hjertemuskelsammentrekninger er ufrivillig, mens skjelettmuskelsammentrekninger er stort sett frivillig. Hjertemuskelfibre er også autorhythmic, noe som betyr at de har en slags naturlig pacemaker som får dem til å trekke seg sammen rytmisk, forårsaker hjertet å slå i et fast mønster.

Glatt muskulatur er også består av fibre. Fibrene i glatt muskel har en kjerne, og er tykkere i midten og tynnere ved endene. Glatte muskelfibre inneholder tykke og tynne filamenter, men de er ikke anordnet i sarcomeres som de er i skjelett- og hjertemuskulatur - mangel på sarcomeres betyr at glattmuskel er ikke-tverrstripet. Glatte muskelfibre har også intermediate filamenter, som skjelett- og hjertemuskelfibre mangler. De har ingen T tubuli, og bare en liten mengde sarkoplasmatisk retikulum. Glatte muskelfibre har små poser som kalles caveolae, som kan lagre kalsiumioner som skal brukes for sammentrekninger. De tynne filamenter i fiber kobles til "tette legemer", som er lik Z-legemer i skjelett- og hjertemusklene. Glatte muskelsammentrekninger er ufrivillige og autorhythmic, som hjertemuskelsammentrekninger. Glatte muskelsammentrekninger er tregere enn hjerte- eller skjelettmuskelsammentrekninger.

Typer

De egenskapene og funksjonene til skjelettlidelser, hjerte- og glatt muskulatur gjør musklene i stand til å fungere annerledes. En stor forskjell mellom tverrstripet muskel (hjerte- og skjelett) og ikke-tverrstripet (glatt) muskelen er at ikke-tverrstripet muskel kan strekke seg en meget stor mengde uten å bli skadet, og fortsatt trekke seg sammen med full kraft. Skjelett- og hjertemuskulatur har et lite utvalg av lengde som de kan trekke seg godt, og vil rive hvis strukket veldig langt. Den nedre fleksibilitet av skjelett- og hjertemusklene tillater oss å opprettholde vår holdning godt og gjør at hjertet til å holde seg på sin rette størrelse, mens høyere fleksibilitet av glatte muskler gjør at blodårer og fordøyelseskanalen til å strekke uten sprekker, og gjør at livmoren til fremstille meget kraftige sammentrekninger, selv når det er strukket til mange ganger sin størrelse til å romme en full sikt baby. Anordningen av skjelett- og hjertemuskelfibre tillater dem å trekke seg sammen raskere, slik som i hurtigbeinbevegelser eller hurtige hjerteslag, mens hastigheten er ikke nødvendig for glatt muskel.

Betraktninger

Strukturen og funksjonen til de ulike muskelfibre påvirker våre liv og vår helse. Hypertrofi, eller "bulking up" som tverrstripet muskel er i stand til er noe vi alle er klar over i skjelettmuskulaturen. Personer som har høyere testosteronnivå eller gjøre regelmessig styrketrening har større muskler. Imidlertid øket motstand mot hjertet forårsaket av høyt blodtrykk fører hypertrofi i hjertemuskelen - denne tilstanden er kjent som et forstørret hjerte, og er svært farlig. Også det faktum at tverrstripet muskel ikke kan trekke seg sammen sterkt hvis det er strukket utover sin optimale lengde forklarer hvorfor personer med dilatert kardiomyopati, en "strekk-ut" av den hjertekamrene, kan oppleve hjertesvikt.

Idrettsutøvere som forstår hvordan deres muskelavslappende verk vil ha en fordel når de oppretter sin trening diett. Langsomme oksidative (SO) skjelettmuskelfibre er tynne i diameter, inneholder en stor mengde av myoglobin og kapillærer, og produsere energi langsomt. De kontrakt saktere enn andre skjelettmuskelfibrene. Men de er svært motstandsdyktig mot trøtthet, slik at de er ideelle for utholdenhetsaktiviteter, som for eksempel maraton. Raske oksidative-glykolytisk (FOG) fibre har en større diameter enn SO fibre. De har store mengder av myoglobin og et stort antall kapillærer, og de har også store mengder glykogen, som gir dem mulighet til å trekke seg sammen raskere enn SO fibre. De er ideelle for aktiviteter som turgåing og sprint. Raske glykolytiske (FG) fiber har største diameter blant skjelettmuskelfibrene. De har lav myoglobin og få kapillærer, så de trøtthet raskt. Men de har svært høye nivåer av glykogen. Denne kvaliteten, sammen med sin store diameter, gjør FG fibre i stand til å trekke seg sammen svært raskt og kraftig, noe som gjør dem ideelle for kroppsbyggere. Skjelettmuskelfibre tilpasse våre aktiviteter ved å bli SO, tåke eller FG fibre, er så forskjellig trening som trengs for å produsere de ønskede resultater.