Digidexo.com

Typer Thyroid Medisinering

Det finnes mange typer av skjoldbruskkjertel medisiner på markedet som brukes til å behandle skjoldbrusk-relaterte lidelser. Den type stoff som du vil bli foreskrevet avhenger av om din lege behandler deg for en tilstand som er forbundet med hypotyreose, som for eksempel Hashimotos sykdom eller en lidelse som fører til hypertyreose, som Graves 'sykdom. Denne artikkelen inneholder en beskrivelse av de ulike skjoldbrusk medisiner som vanligvis foreskrevet for å behandle begge tilstander.

T4 Hormone Replacement

Thyroid hormon brukes til å behandle pasienter med hypothyroid-relaterte lidelser ved å erstatte hormonet som en sunn skjoldbruskkjertelen ville produsere. Den mest populære metoden for hormonbehandling er syntetisk T4 hormon erstatning, som erstatter tyroksin fraværende i kroppen. Disse medikamentene gå av firmanavn for synthroid, Unithroid. L-Thyroxin, Levo-T, Levoxyl, Novothyrox, Levothroid og Levolet. Tyroksin (T4) er bare ett hormon som produseres av skjoldbruskkjertelen.

T3 og T4 Hormone Replacement

Før oppfinnelsen av syntetiske skjoldbrusk behandlinger ble pasientene gitt naturlige hormoner som kommer fra desiccated skjoldbruskkjertelen av dyr, og faktisk, har denne behandlingen vært rundt i mer enn 100 år. Naturlig hormonbehandling erstatter både T4 og T3 (trijodtyronin) fraværende i kroppen av noen som lider av hypotyreose. T3 er den "aktive" hormon oppbevares i vevet. Kritikere av naturlig hormonbehandling påpeke at dyre hormoner er ikke "naturlig" for mennesker; Men mange pasienter opplever at motta både T4 og T3 bedre lindrer fysiske symptomer på hypotyreose. En populær naturlig thyroid stoffet er Armour Thyroid.

Antithyroid medisiner

Pasienter med hypertyreose behandles med antithyroid medisiner som hemmer skjoldbruskkjertelen evne til å produsere overdreven skjoldbrusk hormon. Det finnes to typer legemidler som brukes til å behandle hypertyreose, methimazole (Tapazole) og propylthiouracil (PTU). Over tid vil disse stoffene virker ganske effektivt for å redusere hypertyreose, og ikke føre til noen varig skade på skjoldbruskkjertelen. Bare sjelden vil alvorlige bivirkninger oppstår. Antityroidlegemidler er betraktet som en "frontlinjen" behandling for hypertyreose i de fleste vestlige land (unntatt USA), Japan og andre moderniserte asiatiske land.

Betablokkere

Pasienter med hypertyreose blir først foreskrevet betablokkere for å lindre symptomene på deres tilstand, for eksempel en rask puls, skjelvinger og nervøsitet. Disse stoffene trer i kraft nesten umiddelbart og er tatt før Antityroidlegemidler har redusert mengden av skjoldbruskkjertel hormon som blir produsert. De går av varemerkene Tenormin, Lopressor, Corgard og Inderal-LA og er tatt en gang eller to ganger om dagen.

Radioaktiv jod behandling

Selv ikke en konvensjonell narkotika, radioaktivt jod (RAI) er en engangs oral behandling gis til pasienter med visse typer hypertyreose, vanligvis det som er relatert til Graves 'sykdom. RAI ødelegger cellene i skjoldbruskkjertelen som produserer thyroid hormon, og i mange tilfeller, er hele skjoldbruskkjertelen ødelagt. I de fleste tilfeller blir pasientene som gjennomgår behandling RAI igjen med permanent hypotyroidisme, som er behandlet på den måte som er beskrevet tidligere. Mens RAI er den foretrukne behandling foreskrevet av leger i USA, regnes det som en "siste utvei" i andre vestlig land, inkludert Europa, Australia, modernisert asiatiske land, og latinamerikanske land. Japan har strenge sikkerhetsforskrifter mot bruk av radioaktive legemidler; sjelden vil RAI brukes i Japan.