Digidexo.com

Årsaker til Low-Level Testosteron

Testosteron er et vanlig stoff som produseres av testiklene og skaper de sekundære kjønnskarakteristika hos menn. Low-level testosteron kan produsere mange problemer i den mannlige kroppen. Noen av symptomer på mangel på dette hormonet omfatter irritabilitet, tretthet og redusert libido. Det er flere årsaker til lav testosteron som kan bebreides for disse symptomene. Dette er viktig å vite før du kan søke behandling.

Medisiner bivirkninger

Visse medisiner kan forårsake testosteronnivå til å avta som en bivirkning. De gjør dette ved enten å forårsake skade på karsystemet, endokrine system eller nerver. Noen av disse typene narkotika inkluderer beroligende midler, antidepressiva og antihypertensiva.

Testikkel dysfunksjon

En annen hovedårsak til lavt testosteronnivå er testikkel dysfunksjon. Dette er vanligvis forårsaket av skade eller skade som er påført testiklene. Hvis dette området er skadet, testiklene er sannsynlig å slutte å produsere testosteron helt, noe som kan dramatisk redusere nivåene i kroppen din som helhet.

Forhøyet kortisolnivå

Kortisol er en adrenal hormon. Når nivåene av kortisol er forhøyet i kroppen, kan det samlede nivå av testosteron i kroppen reduseres drastisk.

Medfødte problemer og sykdom

Noen ganger kan du bli født med forhold som forårsaker lavt testosteron. Noen av disse forholdene omfatter misdannelse i testiklene og et naturlig lavt hormonnivå. Noen operasjoner og sykdommer kan føre til denne hormonelle skift så vel som kreft, visse infeksjoner og til og med hodeskader.

Livsstilsproblemer

Hvordan du velger å leve livet ditt har betydning for hvor mye testosteron kroppen produserer også. Alkoholisme, røyking, lever et stillesittende liv og spise en diett høy i fett og kolesterol kan føre til skade på binyrene, hypofysen eller seksuelle kjertler, noe som resulterer i et lavere testosteronnivå.