Digidexo.com

Hvordan unngå overflødig østrogen

Overskudd av østrogen kan forårsake uønskede bivirkninger hos både menn og kvinner. Vektøkning, håravfall og en redusert sexlyst er bare noen av de ubehagelige bivirkninger av økt østrogennivå. Hos kvinner, kan dette også føre til ufruktbarhet, manglende eggløsning, unormal eller uregelmessig menstruasjon; det kan også øke effekten av menopause som nattesvette og hetetokter. Unngå overflødig østrogen kan bidra til å redusere disse symptomene og bringe tilbake hormonell balanse.

Hvordan unngå overflødig østrogen

•  Unngå matvarer som inneholder soya. Soya isoflavoner virker på kroppen for å øke østrogenproduksjonen. Matvarer som tofu, soyamelk, soyabønner og tempeh alle inneholder høye nivåer av soya isoflavoner. Når de er fortært som en stor del av kostholdet ditt, kan de øke østrogennivået og forårsake symptomer på østrogen dominans.

•  Gå ned i vekt. Fettvev øker østrogenproduksjon i kroppen. Et sunt kosthold og vekttap gjennom trening kan balansere denne produksjonen. Avtagende din fettvev vil redusere mengden østrogen som kroppen din produserer.

Legg fiber til kosthold. Fiber holder fordøyelsessystemet beveger seg regelmessig og konsekvent. Som et resultat, blir østrogen metaboliseres raskt og effektivt, noe som gir mindre tid til å opptre på kroppen før den fjernes. Å spise et høyt fiber diett rik på hele korn vil holde fordøyelsessystemet sunt og fjerne østrogen.