Digidexo.com

Virkninger av adrenal utmattelse

Virkninger av adrenal utmattelse


Adrenal utmattelse er ofte referert til som binyretretthet og kan føre til alvorlige helsemessige bekymringer hos både menn og kvinner hvis ikke adressert. Binyretretthet er en mild form for binyreinsuffisiens, også kjent som Addisons sykdom. I perioder med kronisk stress, binyrene er i stand til å forsyne kroppen med de nødvendige hormoner som trengs for å opprettholde god helse, noen ganger fører til en syklus av hendelser som forlater pasienter med følelser av overveldende tretthet.

Hva er binyrene?

Binyrene ligger like over nyrene og er ansvarlig for utgivelsen av adrenalin i tider med stress. Med hjelp av godt kolesterol i kroppen, produserer det ytre cortex av binyrer kjemikalier kjent som kortikosteroider slik som kortisol. Ideelt sett er stress begrenset og binyrene trenger bare å svare nå og da. I tilfeller av adrenal utmattelse, stress er en kontinuerlig faktor som forårsaker binyrene til å jobbe overtid, noe som resulterer i adrenal uttømming eller utmattelse.

Tretthet og svimmelhet

Den mest merkbare symptom assosiert med adrenal utmattelse er følelsen av overveldende tretthet. Økt stress kan føre til dårlig søvn vaner og manglende evne til å sove godt eller få en god natts søvn. Pasienter som opplever binyretretthet kan også legge merke til en eksplosjon av energi i løpet av kvelden som kan forstyrre natte avslapning. Denne uheldige syklusen av hendelser kan til slutt kulminerer i en fullstendig mangel på energi i løpet av dagen. Binyretretthet syke kan også legge merke til en følelse av svimmelhet på stående som er ofte et resultat av blod trykkfall forbundet med binyretretthet.

Manglende evne til å Cope

Den manglende evne til å takle stress er ofte blir en faktor for noen som opplever binyretretthet. Noen ganger følelsen av tretthet blitt så overveldende at en mild form for depresjon kan sette den inn som binyrene har et nært forhold til de hormoner som styrer stemninger. Under episoder av binyretretthet, kan mestringsmekanismer reduseres, noe som resulterer i en lavere toleranse nivå i forhold til vanlig daglig stress.

Smerter, smerter og vektøkning

Depresjon og tretthet som er forbundet med adrenal utmattelse kan ofte føre til kroniske smerter og plager. Depresjon og følelsen av smerte har vært knyttet. Spesielt nevrotransmittere i hjernen ikke fungerer ordentlig når en person opplever depresjon relatert til adrenal utmattelse, ofte resulterer i smertesentre som har en tendens til å være svært aktive. Følelser av depresjon kan også føre til overspising, og adrenal utmattelse lider også oppleve en økning i kortisol, noe som fører til ytterligere vektøkning, spesielt rundt midjen området.

Fare for infeksjon

Når binyrene er oppbrukt, kan immunforsvaret bli kompromittert. Et immunsystem som ikke fungerer som den skal kan være utsatt for smitte. De kortikosteroider utgitt av binyrene inkluderer corticosterone, hormon som er ansvarlig for å kontrollere betennelser og også støtter immunforsvaret. Når det ikke er nok corticosterone, infeksjonsrisikoen øker.