Digidexo.com

Hva er Itch Midd?

Kløe midd er mikroskopiske edderkoppdyr som er kjent for å bite mennesker og andre dyr. Deres bite forårsaker irritasjon på huden, noe som resulterer i en kløe. De er klassifisert som edderkoppdyr fordi de har åtte bein, men de har liten likhet med edderkopper. Kløe midd er anerkjent som parasitter på grunn av deres behov for en vert for å overleve fordi deres infestation har en ødeleggende effekt på helsen til vertsdyret.

Forskjellige typer Itch Midd

Kløe midd er et navn bruk for å beskrive en rekke forskjellige typer midd. De viktigste forskjellene mellom de typer midd inkluderer hvor de bor og hva de lever av. Straw kløe midd lever i lagrene av avlinger som halm og frø, og mens deres viktigste matkilde er insekter, vil de bite på mennesker og andre dyr hvis de kommer i kontakt med dem. En annen midd som er kjent for å bite mennesker er Oak Leaf Gall midd, en art som vanligvis lever av insekter og larver lagt i blader og bark. Andre kløe midd inkluderer gnager kløe midd, fugle kløe midd og husstøv kløe midd, som alle kan bite mennesker.

Risiko som utgjøres av Itch Midd

Kløe midd er en plage, men generelt er ikke livstruende. Kløe midd er utbredt over hele verden og påvirke mange typer forskjellige dyr, insekter og planter. Klør som de forårsaker er gjennom deres bite, fordi det irriterer huden og forårsaker betennelse. Kløe midd er mikroskopiske, og svært vanskelig å se med det blotte øye. Dessverre, kan infestations oppstå lett hvis de har en matkilde. I Infestation situasjoner, kan folk bli bitt flere ganger, forårsaker mye ubehag. Andre helserisiko kan også presentere seg selv. Husstøv kløe midd har vært kjent for å forårsake allergiske reaksjoner hos mennesker som inhalerer deres kropper og avføring mens innendørs. Kløe midd også er ansvarlig for hudsykdommen skabb.

Skabb Itch Mite

Skabb er en smittsom sykdom forårsaket av hud Sarcoptes scabiei midd, også referert til som skabb midd klør. Folk kontrakt skabb etter skabb kløe midd hell Burrows inn i en vertens hud, der det bor og legger sine egg. Når disse larvene klekkes, de beveger seg i huden og lever av verten, mens de utvikler seg til voksne. Når skabb kløe midd blitt etablert i verten, vil de spre seg raskt til de er behandlet. Alvorlig kløe, sår utslett og skorpedannelse i huden er symptomer på å ha skabb.

Forebygging og behandling av skabb

Mens god generell hygiene er vanligvis nok til å hindre skabb, er det mest vanlig fanget fra å komme i kontakt med en bærer av skabb midd klør. Den midd kan overleve utenfor menneskekroppen for opp til noen få dager. Det kan være vanskelig å hindre skabb fordi når symptomene er tydelig, er det allerede for sent. Vask sengetøy, håndklær, klær og alt annet som har kommet i kontakt med noen som mistenkes for å ha skabb i en vaskemaskin på en varmtvannsinnstilling og tørk elementene på en høy varme omgivelser. Når skabb har blitt diagnostisert, er det viktig å ikke berøre andre mennesker og til å søke behandling umiddelbart. Skabb kan kureres ved hjelp av permetrin krem ​​og antiparasittære medisiner som Ivermectin. For å lindre symptomene på kløe, er antihistaminer brukes.